İstanbul merkezli 6 ilde kaçak yedek parça operasyonu

İstanbul merkezli 6 ilde kaçak yedek parça operasyonu cukurovagazetesi.com
İHA

İstanbul merkezli 6 ilde 16 firmaya düzenlenen kaçak ve sahte oto yedek parça operasyonunda, piyasa değeri 720 milyon 915 bin lira olan 1 milyon 607 bin 830 adet sahte ve kaçak oto yedek parçası ele geçirildi. 60 kamyonu bulan yedek parça operasyonunda 18 kişi yakalanırken, firma yetkililerinin Türkiye’ye kaçak yollarla soktukları oto yedek parçalarına gizli depolarda tanınmış araç markalarına ait logo bastıkları ve kurumsal firmalara, büyük araç filolarına ve kamu kurumlarına sattıkları tespit edildi.


Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Türkiye’ye kaçak yollarla soktukları oto yedek parçalarına gizli depolarda tanınmış araç markalarına ait logo basıp sonra da bu parçaları kurumsal firmalara, büyük araç filolarına ve kamu kurumlarına sattıkları tespit edilen 16 firmayı deşifre etti.

Yürütülen soruşturma çerçevesinde ekipler, yapılan tespitlerin ardından 16 firmaya ait 19 işyerinde görevli 18 kişinin yakalanması için operasyon düğmesine bastı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul, Bursa, Düzce, Adana, Hatay ve Ankara’da 16 firmaya bağlı 19 işyerine baskın yapıldı. Düzenlenen kaçak ve sahte oto yedek parça operasyonunda, piyasa değeri 720 milyon 915 bin lira olan 1 milyon 607 bin 830 adet sahte ve kaçak oto yedek parçası ele geçirildi. 60 kamyonu bulan yedek parça operasyonunda 18 kişi yakalanırken, firma yetkililerinin Türkiye’ye kaçak yollarla soktukları oto yedek parçalarına gizli depolarda tanınmış araç markalarına ait logo bastıkları ve kurumsal firmalara, büyük araç filolarına ve kamu kurumlarına sattıkları tespit edildi. Polis yapılan tarafından yapılan çalışmanın, son yıllarda gerçekleştirilen en büyük sahte oto yedek parça operasyonu olarak kayıtlara geçerken, soruşturmaya ilişkin çarpıcı ayrıntılara ulaşıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Örgütlü Nitelikli Dolandırıcılık”, “5607 SKM” ve “6769 SKM” suçlarına yönelik yürütülen soruşturmaya göre, söz konusu 16 firmanın illegal çalışma yöntemleri ve büyük vurgunu deşifre oldu.