Hayvanseverler sokak hayvanları için bir araya geldi

Hayvanseverler sokak hayvanları için bir araya geldi cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin’deki hayvanseverler bir araya gekerek, Hayvanları Koruma Kanunu’nda sokak hayvanlarının uyutulmasını da içeren değişiklik hazırlığını protesto etti.


Mersin’de de hayvanseverler, Özgecan Aslan Barış Meydanın’nda toplanarak sokak hayvanlarının uyutulmasını da içeren yasa teklifi hazırlığını protesto etti.

Hayvan hakları savunucuları adına açıklamalarda bulunan Hakan Yeşilçay, hayvan haklarının korunması hususunun hukuk ve toplum bakımından önemli olduğunu söyleyerek, “Onlara saygı duymalı ve maruz kaldıkları şiddete, haksızlığa karşı susmamalıyız. Onların kendilerini ifade edemediği ses olmak bizlerin en büyük sorumluluklarındandır. Onlar konuşamıyor ama biz susmayacağız. Bu sebeple hedefimiz, daha adil bir devlet, kamu vicdanı ve toplumun ahlakına saygılı huzur içerisinde yaşam düzeni oluşturmak. İnsan zekasına karşı hiçbir gücü bulunmayan yer yüzünü paylaştığımız hayvan dostlarımıza karşı, adalet mekanizmasını en etkili şekilde çalıştırmak zorundayız” dedi.

Eylemde ‘Onları sevmekle başlayarak herşey’, ‘Her canlının yaşam hakkı vardır’, ‘Yasalar öldürmek yaşatır. Kanlı yasa istemiyoruz’, ‘Devlet öldürmez yaşatır’ ‘Yasalar can verir, can almaz’ dövizleri gösterdi.