Doğu Akdeniz'de sıcaklıklar yükseliyor!

Doğu Akdeniz'de sıcaklıklar yükseliyor! cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

Mersin Valiliği, yüksek sıcaklıklara karşı uyarıda bulundu. Önümüzdeki günlerde Mersin’de hava sıcaklıklarının 34 ila 36 derecelere çıkacağı bekleniyor.


Sıcaklıkların giderek yükseldiği Doğu Akdeniz’de Mersin için uyarı yapıldı. 

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden gelen son değerlendirmelere göre; geçen hafta boyunca bölgeyi etkileyen yağışlı ve serin havanın bölgeyi terk ederek, yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı tahmin ediliyor.

Bölge genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda bölgenin batı kesimlerinden başlayarak artacağı, hafta ortasına kadar 6 ila 10 derece mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor.

Sıcaklıklar 36 dereceye kadar çıkabilir

Öte yandan 02.06.2024 ile 06.06.2024 tarihleri arasında Mersin'de beklenen en yüksek sıcaklıkların 34-36 derece aralıklarında olacağı tahmin ediliyor.

Valilik uyardı

Mersin Valiliği yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğine vurgu yaparak yüksek sıcaklık uyarısı yaptı.