“Sanat ve Tasarım Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar”

“Sanat ve Tasarım Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar” cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, 17-18 Mayıs tarihlerinde Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesi’nde düzenlenen "Sanat ve Tasarım Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar Ortak Akıl Çalıştayı ve Paneli"ne katıldı.


Çeşitli disiplinlerinden öğretim üyeleri, sanat ve tasarım profesyonelleri ile fakülteden öğretim elemanları ve öğrencilerini bir araya geldiği etkinlikte, farklı bakış açılarından yararlanılarak, bu alanda ortak bir vizyon oluşturulması hedeflendi.

Etkinlik kapsamında “Fikir Tepsisi” yöntemi kullanılarak farklı rol, sorumluluk ve pozisyondaki paydaşların katılımıyla, serbest düşünme yöntemi uygulandı.

Çalıştay kapsamında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Akyüz, sanat ve tasarım eğitiminde yenilikçi yaklaşımların önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin akademik ve pratik bilgilerin paylaşılması açısından değerli olduğunu belirtti.

Farklı üniversitelerden öğrenim gören öğrencilerin uzmanlar ve akademisyenlerle bir araya gelerek özgürce fikir geliştirmelerine olanak sağladığı çalışma, gelen akademisyenler ve profesyonellerin katılımıyla verimli tartışmalara sahne oldu.