KESK üyelerinden tasarruf tedbirlerine tepki

KESK üyelerinden tasarruf tedbirlerine tepki cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu üyeleri, ‘Kamuda Tasarruf Tedbirleri’ ile ilgili açıklamalarda bulunarak, söz konusu paketten kamu çalışanlarının en temek kazanılmış haklarına yönelik saldırı olduğunu iddia etti.


Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu üyeleri, kamudaki tasarruf tedbirleri kapsamında emekçilerin kazanılmış haklarının ellerinden alınacağı iddiasıyla Maliye önünde açıklamalarda bulundu.

Burada bir basın açıklaması yapan Eğitim Sen Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Mahmut Sümbül, “Söz de kamu tasarruf paketinde ne var? Zaten yetersiz olan kamu yatırımlarını daha da azaltma; yeni hastane, okul, lojman, sosyal tesis yapımını sınırlama var. Mevcut sosyal tesislerin ‘ekonomiye kazandırılması’ yani satılarak elden çıkarılması var. Kamuya personel alımını emekli olanlarla sınırlama, Destek Personel sayısının azaltılması dolayısıyla iki, üç personelin işini bir personele yıkma, angarya çalışma var. Esnek ve uzaktan çalışma modellerini geliştirme; yani kadrolu güvenceli istihdam yerine güvencesiz istihdamı büyütme lojman kiralarının ve sosyal tesis ücretlerinin piyasa koşullarına göre arttırılması var” dedi.