Fikir Otobüsü Liseler yarı finalinde heyecan dorukta

Fikir Otobüsü Liseler yarı finalinde heyecan dorukta cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

’Fikir Otobüsü Liseler’ yarışmasının heyecan dolu yarı finali başlıyor.


Gençlerin girişimcilik ruhunu erken yaşlarda keşfetmeyi ve lise seviyesindeki öğrencilerin yenilikçi iş fikirlerini geliştirmeyi amaçlayan yarışma, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Üniversitesi'nin desteğiyle düzenlendi. Yarışmada bu yıl 33 proje yarı finale kaldı.

İki gün sürecek eğitim ve sunumlar sonrasında, jüri tarafından belirlenecek olan 6 proje finale taşınacak. Ayrıca, 33 projeden 2'si, Ankara'da Geleceği Eşitle Projesi kapsamında Habitat ve UNICEF tarafından düzenlenen Fikir Maratonu'nda da yarışacak. Etkinliğin açılışında MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Orğun, gençlerin enerjisine ve yaratıcılığına vurgu yaparak, bu tür girişimlerin uluslararası alanda da başarıyla temsil edildiğini belirtti. Geçen yılın başarısının ardından bu yılın hedefinin daha da büyük olduğunu ifade eden Orğun, Fikir Otobüsü projesinin uluslararası bir başarı hikayesi olduğunu vurguladı.

TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Burçin Köksal ise, bu yıl yarışmaya 460'dan fazla proje başvurduğunu bildirdi. Geçen yılın başarılı finalistinin Türkiye'yi dünya sahnesinde temsil ederek büyük bir başarı elde ettiğini hatırlatan Köksal, hedeflerinin dünya liderliği olduğunu dile getirdi. Yarı final etkinliği, TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu eski başkanı Dr. Osman Kiper’in 'Katma Değerli Girişimcilik ve Geleceğin Girişimcisi' başlıklı eğitimi ile başladı. 

Bir 13 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilirBir 6 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilirBir 5 kişi ve kalabalık görseli olabilirBir 8 kişi, ders çalışan insanlar, çocuk oyuncağı, satranç, masa ve yazı görseli olabilir