Kıratlı, Mersin projelerini konuştu

Kıratlı, Mersin projelerini konuştu cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

AK Parti Mersin Ali Kıratlı, “Çeşmeli-Kızkalesi, Mezitli Devlet Hastanesi, Erdemli Çevre Yolu projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.


Mersin’de gerek vatandaş gerek siyasiler tarafından TBMM kürsüsünde sıkça dile getirilen yapımı bir türlü tamamlanamayan projeler Vekil Kıratlı’nın da gündeminde.

Kıratlı, Çeşmeli-Taşucu Otoban projesi, Çeşmeli-Kızkalesi, Mezitli Devlet Hastanesi ve Erdemli Çevre Yolu hakkında açıklamada bulundu.

Kıratlı, “Çeşmeli-Taşucu Otoban projesinin Çeşmeli-Kızkalesi etabında yapımı devam eden T2 tünelinin önündeyiz. 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında 10 kilometrelik 7 tünelin yanı sıra 2,5 kilometrelik 5 viyadük ve 8 bağlantı yolumuz var. “2027 yılında bitmesi planlanan ve şu anda 9 farklı lokasyonda 400 emekçi kardeşimizin gayretleri ile yapımı devam eden 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında süre anlamında projenin önünde gidiyoruz. Kısa süre sonra hizmete açacağımız Çukurova Uluslararası Havalimanımız ile Çeşmeli-Taşucu Otobanı projesi birlikte ele alındığında Mersinimiz 321 kilometrelik sahili ile ülkemizin ve belki de dünyanın önemli turizm bölgelerinden biri olacaktır.Yerel seçimin hemen ardından hizmete açmaya söz verdiğimiz, özellikle Erdemli genelinde ve Mersin’den batı istikametine doğru giden güzergahta trafiği önemli ölçüde rahatlatacak olan 3,2 kilometrelik çevre yolunun hizmete açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre yolu başta Erdemli olmak üzere tüm Mersin’e hayırlı olsun. Mersin’e ve ilçelerine yatırımlarımız devam edecek” dedi.