Emekliler, belediyelerden yararlarına kararlar bekliyor

Emekliler, belediyelerden yararlarına kararlar bekliyor cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, emekliler olarak Mersin’de seçilen Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerden kendileri için güzel kararlar beklediklerini belirterek, “Mersin’de artık belediyelerin ‘meclis çoğunluğu’ gibi bir derdi yok. İstedikleri kararları rahatlıkla alabilirler. Emekliler yararına kararlar almalarını bekliyoruz” dedi.


Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, yerel seçimleri emekliler açısından değerlendirdi. Türkiye genelinde emeklilerin iktidara tepki oyu verdiğine dikkat çeken Akbudak, yerelde seçilen belediyelerden de beklentileri olduğunu kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in partisinin meclis çoğunluğunu aldığını hatırlatan Akbudak, “Büyükşehir Belediyesi önceden istemiş olduğu kararları geçiremiyordu. Şu anda meclis çoğunluğu kendi elinde. Demek ki istediği kararı, halkın yararına olan kararı, emeklinin yararına olan kararları orada rahatlıkla geçirebilir. Şu anda yerelde seçilen belediye başkanlarıyla ilgili konuşmak daha erken. Zaman içerisinde yaptıkları icraata göre biz de onları değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerden emekli kartları vesilesiyle uygun fiyata kooperatiflerden faydalanabilmesi için bir proje geliştirmelerini istediklerini belirterek, “Halkın yararına, emeklinin yararına ucuz bir şekilde faydalanacakları kooperatifler açsınlar. Bu kooperatiflere emekler kartları vasıtasıyla gelip piyasadan en azından yüzde yirmi, yüzde otuz indirimden faydalanabilirlerse güzel olur. Bu sayede aylık maaşlara ihtiyaç da kalmaz. Sadaka kültürünü kaldırmaları gerekir. Ama bu tür kooperatifleri kurarlarsa hem personel istihdam etme şansları olur, hem karları olur, hem de dezavantajlı gruplara katkıları olur. Dar gelirlinin hayatını kolaylaştıracak işler yapsınlar” diye konuştu.