HAK-İş’ten 1 Mayıs açıklaması

HAK-İş’ten 1 Mayıs açıklaması cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin Hak-İş Konfederasyonu üyeleri, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Özgür Çocuk Parkı’nda açıklamalarda bulundu. Üyeler adına konuşan Hak-İş Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Mehmet Yüce, “48 yıldır emeğimizin ve alın terimizin hakkı için, hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele edilmesi için, vergide adaletin sağlanması için ve sendikal örgütlülüğün artması için meydanlardayız” dedi.


1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Hak-İş Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Mehmet Yüce bütün emekçilerin işçi bayramını kutladıklarını söyledi.

İsrail zulmüne de dikkat çeken Yüce, “Katil İsrail’in zulmüne maruz kalan Filistin’li kardeşlerimize, işyerlerinde gece gündüz demeden alın teri döken vefakâr ve cefakâr emekçilerimize, birlikte yol yürüdüğümüz tüm kardeşlerimize Mersin Meydanından sesleniyoruz. Bugün buradayız, bugün 81 ildeyiz. Birlik, dayanışma ve mücadelemizi haykırmak için 81 ilde sizlerleyiz. Bugün 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde; 48 yıldır emeğimizin ve alın terimizin hakkı için, hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele edilmesi için, vergide adaletin sağlanması için ve sendikal örgütlülüğün artması için meydanlardayız” ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumu Filistin’de yaşanan zulme karşı harekete geçmeye davet eden Yüce “HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’in ve katil Netenyahu’nun Uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Soykırıma karşı sessiz kalan Avrupa Birliği, ABD ve onun kuklalarını nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz. Başta İslam İşbirliği teşkilatı olmak üzere, Arap Birliği ve pek çok sözde İslam ülkesini yeterli tepki ve destek vermedikleri için kınıyoruz. Yazıklar olsun onlara diyoruz. Uluslararası toplumu Filistin’de yaşanan zulme karşı harekete geçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.