Sever: “Mersin-Gaziantep Demiryolu Projesi önemli bir adım atıyor”

Sever: “Mersin-Gaziantep Demiryolu Projesi önemli bir adım atıyor” cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mustafa SEVER, Mersin-Gaziantep arasında hayata geçirilen yüksek standartlı demiryolu projesinin ilerleyişine dair önemli açıklamalarda bulundu.


Proje kapsamında Mersin'den Gaziantep'e uzanan 285 kilometrelik demiryolu hattının inşaatı, altyapı ve üstyapı işleri, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemlerinin kurulumu hızla devam ediyor. Bu proje, Mersin'den başlayarak Adana, Ceyhan, Toprakkale, Bahçe ve Nurdağı istasyonlarını geçerek, Başpınar ve Gaziantep istasyonlarında son bulacak.

Projenin tamamlanmasıyla yıllık 6.500.000 kişi ve 52.500.000 ton yük taşıma kapasitesine sahip olması hedeflenmektedir. Sever, proje sürecinde çalışanların, yöre halkının, tarım arazilerinin, yaban hayatının, biyoçeşitliliğin ve çevrenin olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyetin gösterildiğini belirtti. Çalışanlara ve halka yönelik eğitimler verildiği, bilgilendirmeler yapıldığı ve önleyici tedbirler alındığı bilgisini paylaştı. Projenin önceliği, Anadolu'dan gelecek yük trenlerinin İskenderun ve Mersin limanlarına ulaşmalarını sağlamak ve Mersin-Adana arası banliyö tren işletmeciliği ile Çukurova Havalimanı'nın bağlantısını güçlendirmektir.

Mersin ve Adana Valilikleri ile Büyükşehir belediyeleriyle yakın çalışmalar yapılarak şehirlerin gelecekteki şehir planlarına uygun olarak düzenlemeler yapıldığını belirten Sever, proje kapsamında 54 adet alt/üst geçidin oluşturulduğunu ve kazaların önüne geçildiğini vurguladı.

Resim

Özellikle, Mersin - Toprakkale arasında mevcut demiryolu hattının çalışır durumda olmasının önemine değinen Sever, ilgili belediyeler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alındığını ve Mersin-Yenice hattının tren trafiğine kapatılmasına karar verildiğini belirtti. Projenin tamamlanması için gece gündüz çalışmaların devam edeceğini ve yakın takipçisi olacaklarını ifade eden Sever, Mersin, bölgemiz ve ülkemiz için kıymetli olan bu projenin öngörülen zaman çerçevesinde tamamlanması için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

ResimResimResimResimResim