Mersinliler 3 gün boyunca dansa, müziğe ve eğlenceye doyacak

Mersinliler 3 gün boyunca dansa, müziğe ve eğlenceye doyacak cukurovagazetesi.com
Güray Gürdal

Mersin’de ilk kez düzenlenecek ve dünyaca ünlü Techno DJ ile dansçıların katılacağı SUDAFEST Mersin 19 Nisan Cuma günü başlıyor. Dans, müzik ve sporun bir arada olacağı festivalde vatandaşlar 3 gün boyunca eğlenceye doyacak.


Sedef Uysal Dans Akademisi ve Sanat Merkezi Kurucu Eğitmeni Sedef Uysal tarafından organize edilen festival kapsamında Mersin’e dünyaca ünlü Techno DJ Ledno ve bir çok dansçı gelecek. Stand up paddle gösterisinin olacağı, dans gösterileri ve eğitimlerinin olacağı festival, tam bir karnaval havası yaşatacak.

“DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER GELECEK”

Festival hakkında bilgi veren Uysal, Türkiye’nin hemen hemen yer yerinde gerçekleşen dans festivalinin Mersin’de de olması gerektiği için yola çıktıklarını belirterek, yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonucu Mersin’i söz konusu festival ile buluşturacaklarını kaydetti. Festival içeriğinden de bahseden Uysal, “Festivalde dünyaca ünlü dansçılar gelip, eğitim verecekler, Techno DJ Ledno bizlerle olacak ve Stand up paddle gösterileri olacak. Kısaca müziği dansı ve sporu birleştirerek güzel bir 3 gün geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“ULUSLARARASI BOYUTLARA TAŞIMAK İSTİYORUM”

Festivalin, Liparis Otel’de 19 Nisan Cuma günü başlayacağını ve 21 Nisan Pazar akşamı sona ereceğini kaydeden Uysal, “SUDA FEST Mersin ismiyle kente yeni bir festival kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz ancak gelecek yıl kent protokolünün de desteğiyle daha kapsamlı bir festival yapacağımızı düşünüyorum. Ben bu festivali uluslararası boyutlara taşımak istiyorum. SUDA FEST Mersin’e katılmak isteyen vatandaşlarımız sosyal medya hesaplarımızdan gerekli bilgilere ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.