Şubadap Çocuk, hakkını arıyor

Şubadap Çocuk, hakkını arıyor cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Şubadap Çocuk müzik grubu, Tarsus Belediyesi ile arasında 10 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen konserin ücretinin ödenmediğini iddia etti.


Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile yapılan görüşmeye rağmen sonuç alamadıklarını belirten grup, sosyal medya hesaplarından destek çağrısında bulundu.

Şubadap Çocuk'un resmi hesabından yapılan paylaşımda, takipçilerden Tarsus Belediyesi'nin etiketlenerek ödeme hatırlatması istendi. Konuyla ilgili Tarsus Belediyesi veya Haluk Bozdoğan'dan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bir şunu diyen bir yazı ’Tarsus Belediyesi’nden Hakkımızı Almak İçin Desteğinize İhtiyacımız Var Şubadap Çocuk’ görseli olabilir

ŞUBADAP sosyal medya kampanyası başlattı

Konserin oldukça keyifli geçtiğini belirten ve etkinlik sonrasında ödemenin yapılmadığını iddia eden Şubadap Çocuk, çeşitli telefon aramaları ve görüşmelerle belediyeden alacaklarını talep ettiklerini ancak sonuç almadığını söyledi. Mevcut Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile yapılan görüşmelerin de sonuçsuz kaldığını ifade eden grup, yaptıkları bu ödeme hatırlatmasının seçim sürecindeki yanlış anlaşılmalardan kaynaklanabileceğini belirterek ilk aşamada bunu sosyal medyaya yansıtmak istemediklerini aktardı. Bu sürecin olumsuz geçmesinin ardından hakkını aramaktan vazgeçmeyeceklerini dile getiren grup, sosyal medya üzerinden yapacakları ödeme hatırlatması kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Bir şunu diyen bir yazı ’Sevgili Şubadap takipçileri sizden bir ricamız var. 10 Şubat 2024 tarihinde Tarsus Belediyesi ile halka açık, ücretsiz bir konser gerçekleştirmiştik. Oldukça keyifli geçen bu konserin ödemesini belediyeden maalesef ki alamıyoruz. Seçim sürecinin içerisinde yanlış anlaşılma ihtimalimizi de göz önünde bulunurarak çeşitli telefon aramaları yaparak ilerledik. Pek dikkate alınmadık. Mevcut Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile görüşmeler de sonuç vermeyince, sizlerden destekle sosyal medya üzerinden ödeme hatırlatması yapmak, böylece hakkımızı almak istedik.’ görseli olabilir

Sanatçı haklarına destek çağrısı

Çocuklar için gerçekleştirdikleri turne konserlerinin önemine vurgu yapan Şubadap Çocuk, bu tür etkinliklerden elde ettikleri gelirle çalışmalarını sürdürdüklerini ve emeklerinin karşılığını almanın hakları olduğunu savundu. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ı ve Tarsus Belediyesi'ni saygı sınırlarını aşmadan etiketleyerek haklarını arayacaklarına değinen Grup,  sanatçıların hak arama çabalarına da örnek olabileceğini düşündükleri bu adımın, kendileri ve diğer sanatçılar için önemli bir adım olacağını umuyorlar.

Bir şunu diyen bir yazı ’Biliyorsunuz, Şubadap Çocuk olarak yıl boyunca yaptığımız 100 konserin yarısını turneler yoluyla ücretsiz gerçekleştiriyoruz, hatta şu anda deprem bölgesinde bir devlet okulları turnesindeyiz. Kalan 50 konserden de gelir elde ederek çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla emeğimizle kazandığımızın peşine düşmeyi, hakkımızı almayı önemsiyoruz. Hem kendimiz hem çocuklar hem de hepimiz için!’ görseli olabilirBir şunu diyen bir yazı ’Sizden ricamız sosyal medya üzerinden yapacağımız bu hak arama çalışmamıza dahil olmanız. Bu davranışımızın sanatçıların hak arama çabalarına da feyz olabileceğini düşünüyoruz. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı ve Tarsus Belediyesi’ni sosyal medyada etiketleyerek -saygı sınırlarını aşmadan- ’ödeme hatırlatması’ yapmanızı istiyoruz. Umarız ki sizin de desteğinizle hakkımızı alırız.’ görseli olabilir