Tarsus’ta bir ilk: Sağlık Yerleşkesi

Tarsus’ta bir ilk: Sağlık Yerleşkesi cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından hayata geçirilen ve açılışı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tarafından gerçekleştirilen Sağlık Yerleşkesi Türkiye’de bir ilk oldu.


Sağlık Yerleşkesi ve beraberindeki 24 hizmet, Tarsus’ta “iş sağlığı ve güvenliği, meslek hastalıkları, çevre sağlığı, ana-çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi birçok alanda faaliyet gösterecek.

Ayrıca açılış töreninde 3 koruluk, çocuk oyun parkı, aile danışma merkezi, 6 doktor odası, 6 muhtar odası, köy fırını, 2 okuma salonu, köy kıraathanesi ve 2 kardeş köy kreşi Tarsusluların hizmetine kazandırıldı.

Açılışta konuşan Haluk bozdoğan, “2 defa uluslararası, 3 defa ulusal Çalıştay yaptığımız İş Sağlığı İş Güvenliği Sporcu Sağlığı Yerleşkesinde 4 profesör ile birlikte çalıştık. 4 yıllık süre zarfında kitabını çıkarttık.  Gerek Dünya Sağlık Örgütü gerekse de Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilen ciddi bir proje. Çünkü yıllarca işçiler denildi, onların sağlığı önemli denildi. Ama kimse bunların takibini yapmadı.  Neticede Dünya’da ve Türkiye’de ilk yapılan bir yerleşke bu yüzden önemi büyük. Sayın genel başkanımızın ısrarla vurguladığı dayanıklı ve dirençli kentler adına yapılan bir plan. Çalışmalar titizlikle yönetildi” ifadelerini kullandı.