SEECO Projesi Faaliyete Geçti

SEECO Projesi Faaliyete Geçti cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında yürütülen SEECO Projesi, Dünya Bankası ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla gerçekleştiriliyor. Projenin yerel düzeydeki uygulamalarında ise kurumsal uygulama kapasitesi yüksek olan Kalkınma Ajansları ile iş birliği yapılmaktadır.


SEECO Projesi, 5 Kalkınma Ajansının sorumluluk bölgelerinde bulunan  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Dünya Bankası, İpekyolu Kalkınma Ajansı (Gaziantep, Adıyaman, Kilis), Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş), Karacadağ Kalkınma Ajansı (Şanlıurfa, Diyarbakır), Çukurova Kalkınma Ajansı (Adana, Mersin), Dicle Kalkınma Ajansı (Mardin) olmak üzere 11 ili kapsıyor.

Tarsus Gastronomi Merkezi, Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle kuruldu. Merkez, ilk kursunu Karakuş Tatlısı ile başlatarak faaliyete geçti.

Faaliyete geçen proje ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tarsus ticaret ve sanayi odası (TSO) ,  “Tarsus’un unutulmuş tatları tekrardan esnaf lokantalarında yerlerini alacak. Bu gurur verici gelişmeyi paylaşmak istedik. Mutluluk duyuyoruz” dedi.

Resim