Mezitli sahiline 13 Km'lik yeni yol

Mezitli sahiline 13 Km'lik yeni yol cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

Mezitli Belediyesi, yaklaşık 13 kilometre uzunluğunda yeni bir yol projesine başladı. Proje kapsamında sahil şeridi boyunca yaya yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve peyzaj donatı alanları oluşturulacak.


Yaya yürüyüş yolu, vatandaşların fiziksel sağlığını korumak amacıyla tartan pist olarak tasarlandı.

HALKIMIZIN GÜVENİ VE DESTEĞİYLE DEVAM EDECEĞİZ”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, projenin iki aşamada tamamlanacağını bildirdi. İlk aşamada Davultepe Mahallesi'nden başlayarak Osman Gazi Caddesi'nin güney kısmından Mezitli Erdemli sınırına kadar yaya ve bisiklet yolu inşa edileceğini söylen Tarhan, İkinci aşama projesi ise Osman Gazi Caddesi'nin batı kısmından başlayarak Menderes Mahallesi'nin 35437. sokağı güney sınırına kadar  uzanacağını ifade etti. Tarhan, böylelikle, yürüyüş ve bisiklet yapmayı seven vatandaşlar için toplamda 13 kilometrelik kesintisiz bir yol sağlanacağını dile getirdi.  Tarhan, çalışmaların 2024 yılı Eylül ayı sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, "İlçeye kazandırdığımız sayısız hizmetlere, halkımızın güveni ve desteğiyle devam edeceğiz" dedi.

Tarhan, projenin tamamlanmasıyla Mezitli sahilinin, hem deniz keyfi yapmak hem de spor yapmak için ideal bir cazibe merkezine dönüşeceğini dile getirdi.