Karadağ, ‘’Mersin, ihracatta hak ettiği yere gelmelidir’’

Karadağ, ‘’Mersin, ihracatta hak ettiği yere gelmelidir’’ cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Mersin Tarım İl Müdürlüğü ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) eş güdümünde; Rusya Federasyonu’na (RF) yaş meyve sebze ihracatı yapan firmaların danışmanları, Mersin’de Ziraat Mühendisleri için eğitim düzenledi. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, söz konusu eğitimlerin artmasıyla Mersin’de ihracatın gelişeceğini ifade etti.


Tarım ve Orman Bakanlığının talimatları doğrultusunda; Rusya Federasyonu'na (RF) yaş meyve ve sebze ihracatında karantina ihlallerinin önlenmesi, Rusya Federasyonu karantina gereklilikleri konusundaki farkındalık düzeyinin artırılması, analiz amaçlı numune alma ve numune analiz sonuçlarının değerlendirilmesi maksadıyla, firmalarda danışman olarak görev alan ziraat mühendislerine, Rusya Federasyonu Yaş Meyve Sebze İhracat Prosedürü, Rusya Federasyonu İhracat Uygulama Talimatı, Bitki Sağlığı Kontrolleri, Üretici Kayıt Defteri ve Form-1 düzenlenmesi, Analiz Uygulamaları, Ürünlerin bildirime konu olan organizmalar yönüyle kontrolü ve ürün hazırlama konularına yönelik tarım danışmanlığı eğitimi verildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Mersin Zirai Karantina Müdürü Dr. Şeref Kabaoğlu ve Mersin, Adana ve Hatay’dan 310 Tarım Danışmanı katılım sağladı. 

‘’İhracata katkı vurgusu’’
Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Karadağ; yaptığı açılış konuşmasında, pestisit kalıntısı ve zararlı organizma varlığının ihracattaki en önemli hususlar olduğunu, pazar payını arttırmak ve ihracatçı ülkelerle rekabet edebilmek için, bahsi geçen hususlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederken, aynı zamanda bu ve benzeri eğitimlerin Mersin’in ihracatta hak ettiği yere gelmesine katkı sunacağını vurguladı.