Gülmez: ‘’Kahramanlar, Çanakkale Savaşları’nın kaderini değiştirdi’’

Gülmez: ‘’Kahramanlar, Çanakkale Savaşları’nın kaderini değiştirdi’’ cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu (USART), ‘’18 Mart Çanakkale’de Çocuk Olmak’’ sergisi online olarak gerçekleştirildi. Sergiye birçok ülkeden sanatçı katıldı. USART Dernek Başkanı Hülya Gülmez de, Çanakkale Zaferi’nin önemine değinerek, Çanakkale kahramanlarını andı.


Online sergiye, 15 ülkeden 29 sanatçı katılım sağladı. USART Dernek Başkanı Hülya Gülmez, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün önemi ve gerçekleştirilen sergiye ilişkin, şu ifadeleri kullandı:

‘’Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur. Benimle beraber burada muharebe eden askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım’’ sözleriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini anımsattı.

Gülmez, sözlerini yine Atatürk’ten alıntı yaparak şu şekilde sürdürdü: ‘’Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hakim olabilir’’

Başkan Gülmez, Çanakkale’deki kahramanların vatan toprakları için canlarını seve seve verdiklerini belirterek, kahraman askerlerin Çanakkale Savaşları'nın kaderini değiştirdiğini vurguladı. Hülya Gülmez, sözlerinin devamında; ‘’Burada geçen her saniye, kullanılan her an, ölen her nefer, Türk vatan ve milletinin mukadderatını çizmiştir. Kara savaşlarına katılan ilk birlik olan 57. Alay, vatan sevgisinin ne olduğunu insanlığa göstermiştir. Bu kahraman Alayı hayranlık, minnet ve rahmetle anıyorum’’ ifadelerini kullandı.