3. Uluslararası Sanat Sempozyumu başladı

3. Uluslararası Sanat Sempozyumu başladı cukurovagazetesi.com
Nurgül Bayram

Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda 3.Uluslararası Sanat Sempozyumu’nun açılış töreni gerçekleşti. Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından 12 - 19 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Sempozyuma, Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, farklı ülkelerden katılım sağlayan sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.


45 Evler Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende açılış konuşmaları ardından, sunum ve resim sergileriyle etkinlik zenginleştirildi.

Katılımcı sanatçı Ha Jung-yul “Universe  Painting” konulu sunum gerçekleştirirken Tören bitiminde, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin bulunduğu Uray Kampüsü’nde, sanatçılar Han Young-sook, Kang Sook-hee, Han Jung-yul’un resim sergileri açılışı gerçekleşti.

Toros Üniversitesi 3. Uluslararası Sanat Sempozyumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  Törende konuşan GSTMF Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, etkinliğin verimli ve sosyal açıdan keyifli bir atmosferde gerçekleşmesini dileyerek, nihai hedeflerinin Toros Üniversitesine müze kazandırmak olduğunu söyledi. Akyüz, konuşmasının devamında çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Sempozyum kapsamında konuşan Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Sanat Sempozyumu'nda bir araya gelmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, ‘’Sanat, kültürler arasında köprü kurmanın, anlamın derinleştirilmesinin ve birbirimize daha yaklaşmanın bir aracıdır’’ dedi.

Arıöz, gerçekleştirilen sempozyumda, farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getirerek, sanatın güçlü yanını vurguladıklarının altını çizdi. Toros Üniversitesinin sanat etkinliklerinde büyük rol oynadığına dikkat çeken Arıöz, ‘’ Üniversitemizin bu tür etkinliklere ev sahipliği yapması, kültürler arası iletişimi ve sanatsal alışverişi desteklemekte önemli bir rol oynamaktadır. Değerli sanatçılar, akademisyenler ve katılımcılar, bu sempozyumu daha da özel kılan sizin değerli katkılarınızdır. Sanatın evrensel dilini konuşmak, yeni fikirler üretmek ve estetik deneyimleri paylaşmak için buradayız. Bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Katılımcılara etkinlik boyunca verimli ve ilham dolu bir deneyim yaşamalarını dilerim. Hep birlikte, sanatın gücüyle daha aydınlık bir geleceğe adım atmaya hazırız, iyi çalışmalar dilerim” dedi.