Mersin Barosu Tahkim Günü Etkinliği’nde

Mersin Barosu Tahkim Günü Etkinliği’nde cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

Mersin Barosu, Türkiye Barolar Birliği Tahkim Merkezi tarafından Ankara’da ikincisi düzenlenen Tahkim Günü etkinliğine katıldı.


Etkinliğe Mersin Barosu Başkanı ve TBB Tahkim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Gazi Özdemir, baro başkanları, TBB ve baroların yönetim, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri, yargı mensupları, akademisyenler ile çok sayıda meslektaşın katıldı.

Ankara’da yapılan etkinliğin açılış konuşmasını, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, TBB Saymanı ve Tahkim Merkezi Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gökhan Bozkurt, Tahkim Merkezi Divan Üyesi Prof. Dr. Fikret Eren ve Tahkim Merkezi Başkanı Av. Mehmet Rifat Bacanlı yaptı.

Başkan Özdemir teşekkürlerini iletti

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, TBB bünyesinde tarafsız ve bağımsız bir tahkim merkezi yaratılmasında verdikleri destek için TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan ve yönetim kurulu üyelerine, TBB Tahkim Merkezi’nin yargılama eğitim ve tanıtım faaliyetlerine katkıda bulunan akademisyenlere teşekkür etti.

Etkinlik dört ayrı oturumda düzenlendi

Prof. Dr. Bilgin Tiryakioğlu, Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez, Prof. Dr. Bahadır Erdem ve Prof. Dr. Rifat Erten başkanlıklarında düzenlenen dört ayrı oturumda; TBB Tahkim Merkezi Başkanı Av. Mehmet Rifat Bacanlı, Merkez Genel Sekreteri Av. İrem Ongun Göbel, Genel Sekreter Yardımcısı Av. Hasret Ülkü İblikçi, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Üyesi Dr. Adem Aslan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 14. Hukuk Dairesi Başkanı Dr. Nevzat Boztaş, Prof. Dr. Cemile Demir Gökyayla, Prof. Dr. Nuray Ekşi, Prof. Dr. İbrahim Ermenek, Prof. Dr. Musa Aygül, Av. Dr. İsmail Esin, Dr. Öğretim Üyesi Didem Kayalı ve Dr. Öğretim Üyesi Sezercan Bektaş sunumlarını gerçekleştirdi.