Magnezyum neden önemli?

Magnezyum neden önemli? cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin Eczacılar Odası magnezyumun önemini açıkladı.


Magnezyum, insan vücudu için hayati önem taşıyan bir mineraldir. 300'den fazla biyokimyasal reaksiyonda rol oynar ve birçok önemli fonksiyonu destekler.

Magnezyumun önemini sıralayan Mersin Eczacı Odası, “Yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. Enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur. Sinir sisteminin normal işleyişine katkıda bulunur. Normal kas fonksiyonuna katkıda bulunur. Psikolojik fonksiyonlara katkıda bulunur ”dedi.

Resim

MAGNEZYUMUN FAYDALARI NELERDİR?

Magnezyumun faydalarına değinen Mersin Eczacı Odası, “Kas krampları, yorgunluk ve halsizlik, bulantı ve kusma, ritim bozuklukları, karıncalanma ve uyuşma Osteoporoz semptomları, iştahsızlık, baş ağrısı, hafıza problemleri, kabızlık ”diye konuştu.

Resim

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ YAPAN İLAÇLAR NELERDİR?

Bazı ilaçların magnezyum eksikliği yarattığını ifade eden Mersin Eczacı Odası, “Kullanılan birçok ilaç vücut magnezyumunu düşürmektedir, bunlardan bazıları; Kortizonlar, epilepsi ilaçları, antiasitler, antibiyotikler, ödem söktürücüler, kolesterol ilaçları, Mide koruyucular, antialerjikler gibi ilaçlardır” şeklinde konuştu.

Resim

MAGNEZYUM HANGİ BESİNLERDE BULUNUR ?

Magnezyum  zenginliği açısından besinleri a ölçüleri ile birlikte açıklayan Mersin Eczacı Odası, “Ispanak 157 mg/1 kase, Yoğurt 50 mg/1 kase, Kabak çekirdeği 92 mg/1 avuç, Avokado 58 mg/1 adet, Pazı 154 mg/1 kase, Badem 80 mg/1 avuç, Muz 32 mg/1 adet, İncir 50 mg/3 adet, Bitter çikolata 95 mg/45 gr” ifadelerini kullandı.

Resim

Magnezyum ihtiyacı olan vatandaşlara öneride bulunan Mersin eczacı odası, kişilerin kendi eczacılarına sormasını da önerdi.

Resim