Kadınlar siyasette

Kadınlar siyasette cukurovagazetesi.com
Ebru Dost

KA-DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) Mersin Şube Başkanı İlksen Sorguç Dinçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Mersin kadın adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.


Dinçer, kadın haklarının önemine değinerek yerel seçimlerde kadın adayların desteklenmesini istedi. 

Mersin’in kadın siyasileri KA-DER Mersin Şube Başkanı İlksen Sorguç Dinçer başkanlığında toplandı. Toplantıda, kadın adaylar tanıtılırken 31 Mart yerel seçimlerinde aday listelerinde yer almayı başaran tüm kadınlara başarı dileklerinde bulunuldu. 

“Kadınlar belediye meclislerinde yok denecek kadar az”

Dernek başkanı Dinçer konuşmasında, belediye meclislerindeki kadın adayların azlığına dikkat çekerek, “İçinde yaşadığımız kentin yönetiminde yer alacak yöneticileri, karar alıcıları, meclisi seçiyoruz. Kentin yarısı kadınlardan oluşurken kent ile ilgili kararların alındığı Belediye meclisinde kadınlar yok denecek kadar az temsil ediliyor. Nasıl bir kentte yaşadıklarını, yaşamak istediklerini dile getirmesi gereken kadınlar, karar alınacak yerde maalesef olamıyorlar. Kadın TSK’lar bu eksikliği tamamlamak için kamuoyu oluşturarak etkin olmaya çalışıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir mücadele vererek aday listelerinde yer almayı başaran kadınlara başarılar diliyorum” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin önemi

Dinçer, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine değinerek, “Türkiye 2011 yılında İstanbul Sözleşmesini imzalayan ilk ülke oldu. İktidar yıllarca altına imza attığı bu sözleşmeye vurgu yaparak ne kadar doğru bir karar aldığını anlattı. Aynı zamanda aynı iktidar İstanbul Sözleşmesinin yanlış olduğunu ve aile yapısına zarar verdiğini iddia ederek sözleşmeden çekildi. Yine; 6284’ün, Medeni Kanun’un ve Anayasanın işlevsiz bırakılmaya çalışıldığını da tanıklık ediyoruz.
Bu politikalara ve uygulamalara karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmanın yol haritasını veren İstanbul Sözleşmesi’nin önemini ve zorunluluğunu bir kez daha görüyoruz” açıklamasında bulundu.

“Türkiye’de kadın kazanımları açısından sisli bir hava var”

“Türkiye’de kadın kazanımları açısından sisli bir hava var” diyen Başkan İlksen Sorguç Dinçer, “Ancak o sisi dağıtacak olan yine kadınların sürdürdükleri mücadele olacak. Baskılar eksilmemize değil aksine çoğalmamızın motivasyonu olacak. Eşit bir yaşam kurmak için “eşitlik yoksa demokrasi de yok” diyerek eşitlik, adalet ve özgürlük üzerine kurulu barışçıl, katılımcı ve çoğulcu bir demokrasiyi yaratacak siyaset için mücadeleyi kendimize görev görüyoruz.
Ataerkinin baskısına karşı tüm kadınlarla birlikte yürümek için ellerini uzatan kadınlar kazanacak.Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadınlar, yaşasın kadın emeği, yasasın eşit temsil, yaşasın mücadelemiz” diyerek, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü de kutladı.

Resim