“Görevimiz esnaflarımızı ve teşkilatımızı korumaktır”

“Görevimiz esnaflarımızı ve teşkilatımızı korumaktır” cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kuruluna katılım gösteren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Mersin’de kovid ve deprem sonrası kayıt dışı çalışma oranında büyük artış olduğunu söyledi.


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, önemli açıklamalarda bulundu:

“Bildiğiniz gibi döviz kurundaki dalgalanma, yüksek enflasyon, fiyat istikrarsızlığı, işgücü maliyetleri, finansman krizi her kesimden esnafımızı derinden etkiliyor. Kovid ve deprem sonrası kayıt dışı çalışma büyük oranda artış gösterdi, yine ilimizde kronikleşen sanayi sitesi sorunu ile mücadele ediyoruz. Bizim görevimiz bu değişimde esnaflarımızı ve teşkilatımızı korumaktır. Esnaflarımızı değişen dünyaya hazırlamak, gücünü korumak için öncelikle birlik olmaya, dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Bu amaçla Birlikteliğimizi güçlendirmek, Birliğimize ve odalarımıza fayda sağlamak amacıyla faaliyetlerimizi planlarken Başkanlar Kurulu toplantılarımızı ve diğer toplantılarımızı her 3 ayda 1 yaparak en iyisini ve en doğrusunu hep birlikte bulacağız. Şüphesiz ki esnafı güçlendirmenin yolu güçlü teşkilat yapısından geçmektedir. Güçlü teşkilat için ekonomik gücümüzü arttırmamız çok önemlidir.

Özellikle vurgulamak isterim ki güçlü teşkilatlar, güçlü esnaflar yaratacaktır. Bunun için Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak gücümüzü birlikteliğimizden, kardeşliğimizden alarak yolumuza devam etmek istiyoruz”