Palandöken, “ Perakende yasası acilen hayata geçirilmeli”

Palandöken, “ Perakende yasası acilen hayata geçirilmeli” cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kuruluna katılım gösteren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ulusal zincir marketlerin temel gıdadan teknolojiye, tekstilden kozmetiğe, beyaz eşyadan mobilyaya, hırdavattan oyuncağa kadar 415 meslek dalına ait ürünleri satarak piyasada haksız rekabet ortamı oluşturduğunu, fiyat istikrarın sağlanabilmesi ve enflasyonla mücadele edilmesi için Perakende Yasası ile ilgili düzenlemenin bir an önce TBMM’den geçmesini beklediklerini söyledi.


Bünyesinde kurulu bulunan 69 meslek odası ve 55 bin üyesiyle kent ekonomisi ve sosyal hayatının lokomotif gücü Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Başkanlar Kurulu toplantısı, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in katılımıyla yapıldı.

Birlik Hizmet binasında yapılan Başkanlar Kurulunun açılış konuşmasını yapan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Başkanlar Kuruluna katılarak kendilerini onurlandıran Genel Başkan  Bendevi Palandöken’e teşekkür ederek, şöyle konuştu, “Bildiğiniz gibi 2022 yılında yapılan genel kurallarımız neticesinde teşkilat seçimlerimizi yaptık ve oda başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz olarak göreve geldik. Bu süre zarfında göreve devam eden arkadaşlarımız olduğu gibi ayrılanlarımız da oldu. Uzun yıllar teşkilatımıza hizmet eden bir önceki dönem Birlik Başkanımızı birlikte çalıştığımız arkadaşımızı esnafın sesi olması adına Yüce Meclisimize gönderdik. Teşkilatım adına kendisine tekrar başarılar diliyorum. Aynı zamanda bazı oda başkanlarımızı da maalesef ebediyete uğurladık. Terziler Oda Başkanımızı, Kuyumcular Oda Başkanımızı kaybettik. Her birisine Allahtan rahmet diliyorum. Yine Bazı Oda Başkanlarımız belediyelerde görev almak istedikleri için aday adayı oldular bu nedenle de görevlerinden ayrılmak zorunda kaldılar. Bu vesileyle ebediyete intikal edenlerimize, esnaf teşkilatımız için görev alan bütün başkanlarımıza bugüne kadar yaptıkları hizmetler için teşkilatım adına ayrıca teşekkür ederim”

Konuşmasında 2.5 milyonun üzerinde üyesi ile esnaf teşkilatının ülkemizin en büyük meslek örgütü olduğunu ve her mahallede, her köyde şehrimizin her noktasında esnafın alınteri ve ayak izinin görüldüğünü vurgulayan Başkan Sarı,  esnafın devletine bağlı, milleti için bütün fedakârlığı karşılık beklemeden yapan Ahi Evran’ın kültürünü ahlakını yaşatan bir kurum olduğunun altını çizdi.