Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanlı Mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanlı Mevkidaşı ile görüştü cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden tekrardan cumhurbaşkanı seçilen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i tebrik etti.


Azerbaycan cumhurbaşkanı seçilen İlham Aliyev seçim sonrası ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’de yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

“İLK RESMÎ YURT DIŞI ZİYARETİNİ TÜRKİYE’YE YAPMASINDAN BÜYÜK BAHTİYARLIK DUYDUM”

Görüşme ile soysal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aziz kardeşim İlham Aliyev’i, halkının yüksek teveccühüyle beşinci defa Can Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi vesilesiyle tebrik ediyorum. İlham kardeşimin, seçimin hemen ardından ilk resmî yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yapmasından büyük bahtiyarlık duydum. Görüşmede Türkiye - Azerbaycan arası bölgesel ve ulusal konular konuşuldu. Aziz kardeşimle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde ikili ilişkilerimizin tüm yönlerini gözden geçirdik, bölgesel ve uluslararası konuları değerlendirdik. Toplam ticaret hacmimiz geçtiğimiz sene ilk defa 7,5 milyar dolar seviyesini yakaladı.  15 milyar dolarlık hedefimize ulaşmak için gayretlerimizi artırma kararlılığındayız. Kritik meydan okumaların yaşandığı bir dönemde ülkelerimizin ulaştırma ve enerji alanlarındaki potansiyelini geliştirmemiz gerektiği aşikârdır. Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı esasen bunun en somut örnekleri arasında yer alıyor. Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış anlaşmasının imzalanmasının bölgemiz ve dünyada barış, huzur ve istikrar için yeni bir umut kaynağı olacağı şüphesizdir. Ermenistan’ın uzun vadeli düşünerek stratejik bir perspektifle bu süreci değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz.  Görüşmelerimizde İsrail’in Gazze’de bütün insanlık değerlerini ve uluslararası hukuku ayaklar altına alan katliamlarını ve bölgemizi ilgilendiren diğer ihtilafları da değerlendirdik. Aile meclisimiz Türk Devletleri Teşkilatındaki birliğimizin daha da kurumsallaşması ve güçlenmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte Can Azerbaycan’la kardeşlik hukukumuz ve Şuşa Beyannamesi’nde ortaya koyduğumuz ruhla yol yürümeyi sürdüreceğiz. Rabbim muhabbetimizi, gardaşlığımızı daim eylesin” dedi.

Bir 8 kişi görseli olabilirBir 6 kişi ve yazı görseli olabilirBir 3 kişi ve yazı görseli olabilir