Mersin Tabip Odası’ndan çevreci hareket

Mersin Tabip Odası’ndan çevreci hareket cukurovagazetesi.com
Sinem Erkiz

Mersin Çevre Platformu’nun başlattığı kampanya doğrultusunda Mersin Tabip Odası, bugün Mersin mahallelerini gezerek plastik atık fabrikalarının yaratacağı tehlikeleri anlatmak üzere vatandaşlarla bir araya geldi.


Mersin Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde mahalleleri gezen Mersin Tabip Odası, yerleşim yerlerine yakın inşa edilen plastik atık fabrikalarında Avrupa’dan gelen plastik atıkları ve çöpleri limandan alarak yakıldığını belirtti.

Vatandaşlara işletme bacalarından çıkan kimyasal ve kanserojen maddelerin hava yolu ile çevreye yayıldığını anlatan Mersin Tabip Odası, bu tehlikeli maddelerin kahvehanelere, esnafa ve lokantalara yayılarak insan sağlığını olumsuz etkilediğinden bahsetti.

Uygulama ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mersin Tabip Odası, “Mersin Çevre Platformunun bir bileşeni olarak bugün saat 13.00 ile 15.00 arasında Yalınayak ile Şevket Sümer Mahallerinin nerdeyse ortasında ve içinde yar alan plastik atık fabrikalarının yarattığı ve yaratacağı tehlikeleri anlatmak için halkla buluştuk. Evlerin dibinde olan bu işletmeler Avrupa’dan gelen plastik atıkları çöpleri limandan alarak çok büyük kısmını yakmaktadırlar. İşletme bacalarından çıkan çok sayıda kimyasal, kanserojen madde çevreye hava yolu ile yayılarak halkın sağlığını tehdit etmeye devam etmektedir. Kahvehanelere, esnafa ve lokantalara giderek sağlımızı tehdit eden bu durumu anlatmaya çalıştık” dedi.

ResimResimResim