Rotary Kulüp’ün Meslek Hizmetler Ödül Töreni gerçekleştirildi

Rotary Kulüp’ün Meslek Hizmetler Ödül Töreni gerçekleştirildi cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve mesleklerinde topluma örnek teşkil eden, genç meslek sahiplerini cesaretlendirerek, çalışmalarına ışık tutacak olan başarılı iş insanlarını onurlandırmak amacıyla gerçekleştirilen törende Prof. Dr. Vural Ülkü, Ahmet Özer, , Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu, Opr. Dr. Ahmet Çetin Dirgen, Salih Yiğit, Mehmet Toker, Prof. Dr. Mehmet Nane, Ekrem Kahraman, Ayferi Tuğcu, Necip Yücesoy, Nikolas Abdullah Öztürkmen ve Nadir Köksoy’a meslek hizmetleri ödülü verildi.


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın da katıldığı törende, 50 yaşından sonra masa tenisi öğrenen ve uluslararası ödül sahibi olan Ahmet Özer’e hizmet ödülü takdim edildi.


Çakır: ‘’Birleşerek başaracağız mottosuyla hareket ediyoruz’’
Gecede söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, MTSO olarak topluma değer katan tüm sivil toplum kuruluşlarını desteklediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü “Mesleki, sosyal ve toplumsal anlamda ister etik deyin, ister ahlak deyin, ister ilkeler bazında konuşun bir toplumun ekonomik olarak, sosyal olarak kaliteli bir yaşam sürebilmesinin şartı etik değerleridir” dedi. Amaçlarının ilkeli, dürüst, ahlaklı bir ekonomiyi tesis etme çabası olduğunu vurguladığı konuşmasında Çakır, şunları söyledi: “Aslında yüzlerce yıl önce, kültürümüzde var olan değerlerdir bunlar. Öz kültürümüzde var olan ahilik teşkilatının bence bugün yaşayan ve bu değerleri yaşatan kurumlarıyız. Bu değerlerin esasları toplumsal sorumluluk, hizmette mükemmellik, dürüstlük, doğruluk ve ortak yaşama kültürüdür. Bu anlamda; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak ben değil, biz diyerek yola çıktık. Birleşerek başaracağız mottosuyla çalışıyoruz. Bir araya gelmek, sektörlerimizde kümelenmeyi ve birliği sağlamak ve bunu kentin birliğine dönüştürmek amacımızdır. Rotary kulüplerimizin de birlikte hareket etme ve birlikte başarma kültürünü bu yönüyle önemsiyoruz’’