Çocuk İyilik Merkezi depremde hayatını kaybedenleri unutmadı

Çocuk İyilik Merkezi depremde hayatını kaybedenleri unutmadı cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden 47 Çukurova Üniversitesi öğrencisi, personeli ve tüm deprem şehitleri, Üniversite Rektörlüğü tarafından düzenlenen törenle anıldı.


Törende, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü önderliğinde kurulan ve Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önde gelen tıp dernekleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK) beraber 6 Şubat depreminde uzuvlarını kaybeden çocuklara, bütüncül bakım ve rehabilitasyon hizmeti veren Çocuk İyilik Merkezi kurucularından Rektör Meryem Tuncel’de hem kayıpları andı hem de söz konusu merkezin faaliyetlerinden bahsetti.

Uzuvlarını kaybeden depremzede çocukların; rehabilitasyon süreçlerinin ortopedik ve psikolojik süreçlerinin koşulsuzca karşılanmasını hedef edinen Çocuk İyilik Merkezi; geliri merkeze bağışlanacak bir resim sergisi de sundu. 

Anma törenine katılan Ampute Futbol Milli Takımı Baş Antrenörü İsmail Temiz, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Şahin ve sporcular ÇOİM’de tedavi gören çocuklara hediyeler takdim ederken, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de Çocuk İyilik Merkezi yararına yapılan sergiye katkı sağlayan destekçilere plaket ve çiçek verdi. 

“Yaraları sarmak için varız”
Konferansta konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çocuk İyilik Merkezi’nin kuruluş hikayesini ve amacını, “Yaraları sarmak için son hızla birçok alanda çalışmalara başladık. Özellikle de çocuklarımızı yaşama tekrar hazırlamak, onlara umut olmak istedik. Bu amaçla Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü önderliğinde, Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği, Türk Pediatri Kurumu, Çukurova Üniversite Sanayi İş Birliği Vakfı ve Amerika'daki Türk Dernekleri Birliği iş birliği… Ve Hüsnü Özyeğin Vakfı, Fiba Grubu, Bridge to Türkiye Fund, Turkish Philanthropy Funds ve Türkiye Bankalar Birliği'nin destekleriyle depremde uzuvlarının kaybeden evlatlarımız için bir Çocuk İyilik Merkezi (ÇOİM) kurma fikrini hayata geçirdik. Bu merkez, toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklarımıza, yaşadıkları zorlu süreçlerde destek olup onların sağlıklı, mutlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmaktadır. Şu ana kadar merkezimizin hizmetlerinden faydalanan depremde uzuvlarını kaybetmiş 142 evladımız bulunuyor. Bu iyilik projesinin, isimlerini bugün burada tek tek sayamayacağım kadar çok kahramanı var. Tüm kahramanlarımıza huzurlarınızda tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde aktardı.

Tekli, destek sözü verdi

Törende konuşmacılardan biri de Tarsus Organize Sanayi Başkanı Sabri Tekli’ydi. Tekli, “Bu merkez, uzuvlarını kaybetmiş çocuklara hizmet ediyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum. İyilik merkezimizin daha kapsamlı bir şekilde hizmetlerini sürdürmesi için biz her zaman Mersinliler olarak Çukurova Üniversitemizin ve Meryem Hoca’mızın yanındayız. Ve destek sözü veriyoruz” diye konuştu.

Resim