Yaraların sarılması birlikte mümkün

Yaraların sarılması birlikte mümkün cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü önderliğinde kurulan Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önde gelen tıp dernekleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK) beraber 6 Şubat depreminde uzuvlarını kaybeden çocuklara, bütüncül bakım ve rehabilitasyon hizmeti veriyor.


Çocuk İyilik Merkezi, uzuvlarını kaybeden depremzede çocuklara; rehabilitasyon süreçlerinin ortopedik ve psikolojik süreçlerinin koşulsuzca karşılanmasını hedef edinmekte.

İyilik Merkezi konuyla ilişkin, “İyilik hikayesi peşindeyiz. Tüm felaketlerde olduğu gibi 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenenlerin başında çocuklar vardı. Geleceğimizin teminatı, gözleri ışıl ışıl çocuklar. Çocuklar için kurulan Çocuk İyilik Merkezi’nin kıymetlileri onlar.
Çocuk İyilik Merkezi hak ettiği şekilde bilinmiyor. Deprem bölgesinde yaşayan insanların bile duymaya ihtiyacı var.” Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel anlattı, biz gözlerimiz dolarak dinledik” açıklamasında bulundu.