MİY Başkan Vekili Şimşek isyan etti

MİY Başkan Vekili Şimşek isyan etti cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Yeni Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkan Vekili ve Taraftar Derneği Başkanı Halit Şimşek, MİY’in Kırşehir FK’yı 4-0 mağlup etmesinin ardından, maçı değerlendiren ve maç esnasında taraftarlar arasında yaşanan gerginliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.


Şimşek, MİY’in kendi evinde oynadığı Kırşehir FK maçından 3 puan alarak galip olmasını, ‘’Mükemmel futbol oynayarak 3 puan alan takımımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum’’ ifadeleriyle değerlendirdi.

‘’Kendi stadımızda zulüm görüyoruz’’
Zirve yarışında olan Yeni Mersin İdman Yurdu’nun taraftar grubu ve Kırşehir FK taraftarlı arasında çıkan bir takım gerginliklere de değinen Şimşek, söz konusu olayları ‘’üzücü’’ olarak açıklarken, sözlerinin devamında, ‘’Olaylar ile ilgili diyebilirim ki, biz kendi memleketimizde kendi stadımızda zulüm görüyoruz. Tehdit ediliyoruz küfür ediliyor hakaret ediliyor. Başka şehirde deplasman maçlarında gördüğümüz nezaketi sevgiyi saygıyı kendi evimizde görmüyoruz’’ ifadelerini kullanarak, duruma isyan etti. 

‘’Kin, nefret kimseye bir şey kazandırmaz’’
Başkan Vekili Şimşek, ‘’Benim taraftarım kendi evinde her türlü sıkıntı ile karşılaşıyor. Ben Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkan Vekili olarak 3 tane bileti olmayan taraftarımızı; kapıda duran ve üzerinde polis memuru olduğunu gösteren hiçbir şey olmayan ve görevi olmadığı halde bilet yırtan, bilet kontrol eden bir kulüp çalışanı sandığım birisi yüzünden içeri sokamıyorum. Bana hakaret ediyor, bana küfür ediyor. Taraftarıma zulüm ediyor’’ diye konuştu.

Şimşek, olay akabinde kendilerinden şikayetçi olduğunu öğrenen kişinin, sonradan polis memuru olduğunu öğrendiğini de belirtti. Halit Şimşek, ‘’2017 yılında otogarı işlettiğim dönemde bu arkadaşın benim şahsım ile bir husumeti varmış. Adalet herkes için var. Kin, nefret kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine insanlara nefret ve kin ile bakanlar, böyle yaklaşanlar her zaman kaybederler’’ açıklamasında bulundu.