Çorba Günü’nde gençlere çorba ikramı

Çorba Günü’nde gençlere çorba ikramı cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Tarsus Gençlik Merkezi’nde ’’4 Şubat Dünya Çorba Günü’’ kapsamında gönüllü gençlere çorba ikramında bulunuldu.


Müdürlük; günün anlamına ithafen, ''Eğitim ve öğretime kaldığı yerden sağlıkla devam ediyoruz, bağışıklık sistemimizi güçlendirecek çorba ikramında bulunuyoruz'' paylaşımıyla etkinliği duyurdu.

Çorbanın önemi nedir?
Kış aylarında artan hastalıklara karşı, bağışıklık sistemine sayısız faydası olan çorba, vitamin ve mineral bakımından besinler arasında çok önemli bir yere sahip. Özellikle yüksek mineral içermesiyle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskini düşüren bakliyatlı çorbalar, aynı zamanda sindirim sistemine de faydasıyla bilinmekte. 
Uzmanlar; kış aylarında çorba tüketmenin vücut ısısını artırarak üşümeyi azalttığını belirtirken, aynı zamanda, kanda serotonin seviyesini artırarak kişiye mutluluk verip, vücudun ihtiyaç duyduğu sıvı miktarını dengelediğini ve ana öğünlerin daha kolay bir şekilde sindirilmesini sağladığını vurguluyor.