Seçer’den sosyal belediyecilik örneği

Seçer’den sosyal belediyecilik örneği cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret Borsası’nın Meclis Toplantısı’nda, seçim öncesinde verdiği sözleri tuttuğunu belirterek, “O manifestoda verdiğimiz sözlerin yüzde 90’ını yaptık ya da yatırımlar devam ediyor. Önümüzdeki yıl daha kontrollü olacak. Ben tüccar değilim, kar elde etmeyi düşünmem. Bu sosyal belediyeciliktir” şeklinde konuştu.


Başkan Vahap Seçer, Mersin Ticaret Borsası’nın Meclis Toplantısı’na katılım sağladı. Toplantıda, Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Meclis Başkanı Münir Şen ile Ticaret Borsası Meclis üyeleri ve Büyükşehir bürokratları da yer aldı.

“Bütçe 20 kat arttı”
Sosyal belediyecilik anlayışıyla belediyeyi yönettiğini ifade eden CHP’li Seçer, 2019-2024 yılları arası sosyal politikalara ayrılan bütçenin 20 kat arttığını söyledi. Seçer, “2019-2024 yılları arası sosyal politikalara ayırdığımız bütçe 20 kat arttı. Bu yıl bütçe gerçekleştirme oranımız yüzde 93.5 civarında. Geçen yıl yine bu oranlardaki dalgalanmalardan dolayı ek bütçeler yaptık. Bir önceki yıl bütçenin gerçekleşme oranı 99.5’tu. Bunlar müthiş rakamlar. Bunlar bu belediyenin nasıl bir ciddiyetle yönetildiğinin önemli göstergesidir. Aslında bu rakamlar 1 yıllık sürede gösterdiğimiz kararların ne kadar doğru ve ne kadar disiplinize edilmiş olduğunu gösteriyor” açıklamasında bulundu.

“Her kesimin ihtiyacı karşılandı”
Geçen 5 yıllık belediye başkanlığı sürecinden; gencinden yaşlısına her kesimin ihtiyaçlarının karşılandığına dikkat çeken Seçer, “Mersin’in her kesiminden vatandaşlar için ihtiyaç alanlarına göre hizmetler hayata geçirdiklerinden söz eden Seçer, “Herkes belediyeden kendi yaşam alanına göre hizmet bekler. Örneğin 48 noktada 10 TL’ye verilen 3 çeşit yemek bir kesimi ilgilendirmeyebilir, haberi bile olmayabilir. Çünkü onun sosyo-ekonomik durumu, onu takip etmeye ihtiyaç duyurmaz. Bulvardaki yolun güzelliği, kalitesi ve kavşakları arabası olanları ilgilendirdiği gibi; 10 TL yemek edinmenin ya da destek almanın memnuniyetini yarattığınız insandan o kadar memnuniyet alamazsınız. Çünkü onun zaten aracı yoktur, o yollarla seyahat etmiyordur, onun derdi senin 10 TL’ye verdiğin yemektir. Evde hastası olan, yaş almış karı kocanın yemek yapacak halinin olmaması, hasta olması ve belediye görevlisinin her gün ona düzenli olarak sıcak yemek götürmesi onun ilgi alanıdır ama Başkan’dan konser ve festival bekleyen bir gencin ilgi alanı olmayabilir” diye konuştu.

Sosyal belediyecilikte ilkler
Seçer; sosyal politikada Büyükşehir belediyesi olarak birçok ilke imza attıklarını da vurgulayarak, “Orası bize az oy verdi, buradaki mahalleler çok oy verdi, onlar ideolojik olarak ayrım yaptı, bizim etnik yapımızdan etkilendi oy vermedi’ gibi asla böyle bir ayrım içerisinde bulunmadık. 4. Çevre Yolu yine bizim Mersin’e kazandırdığımız yeni bir çevre yolumuzdur. Yine 3. ve 4. Çevre Yolu’nu Mimar Sinan Caddesi’nden Üniversite Caddesi’ne bağlıyoruz. Size yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda 35 metre genişliğinde bulvar açıyoruz. Artık 3. ve 4. Çevre Yolu’ndan gelen araçlar 34. Cadde üzerinden Saya Park kavşağına inip Mezitli’ye yönelecek ve Saya Park kavşağını tıkamayacak” diye konuştu.