Seçer zamlı maaş için: “Emek en yüce değerdir”

Seçer zamlı maaş için: “Emek en yüce değerdir” cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bugün, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ çalışanlarını kapsayan yüzde 71 oranındaki zam müjdesini, Edip Buran Spor Salonu’nda düzenlenen imza töreni ile duyurdu.


 DİSK Genel İş ve Belediye İş arasında yapılan ‘Toplu Sözleşme Ek Protokol İmza Töreni’nde belediye ve MESKİ bünyesinde çalışan işçilerin ücretlerine yüzde 71’lik zam kararı alınmış ve en düşük işçi maaşı 25 bin 100 TL’ye yükselmişti.

İşçiler tarafından büyük bir mutlulukla karşılanan zam kararının ardından Başkan Seçer de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Seçer, “kadrolu işçilerimizi kapsayan toplu sözleşmeyi de 2 ay öne alarak Ocak ayından itibaren yeni ücretleri ile geçerli sayıyoruz diyerek” “Emek en yüce değerdir; bize yakışan da, emekçinin hakkını teslim edip refahını yükseltmektir. Belediyemiz ve iştiraklerindeki çalışanlarımızı kapsayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Toplu Sözleşme Ek Protokol İmza Töreni’ni gerçekleştirdik. Çalışanlarımızın maaşlarını %71 oranında artırarak en düşük maaşı 25.100 TL’ye yükselttik. Kadrolu işçilerimizi kapsayan toplu sözleşmeyi de 2 ay öne alarak Ocak ayından itibaren yeni ücretleri ile geçerli sayıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.