İddia: “İbrahim Genç Memleket Partisi’ne katılıyor”

İddia: “İbrahim Genç Memleket Partisi’ne katılıyor” cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in, Genel Merkez tarafından bu dönem aday gösterilmemesi kendisini kızdırdı. Mersin kulislerinde, Genç’in Memleket Partisi’nden Yenişehir Belediye Başkanlığına aday gösterileceği konuşuluyor.


CHP Mersin’de sular durulmuyor. 

İlk atak Bozdoğan’dan gelmişti

İstifalar, tartışmalar ve karşılıklı suçlamaların peş peşe geldiği parti de 2024 Türkiye yerel seçimleri için aday gösterilmeyen belediye başkanları arasında ilk parti değişikliğini Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan yapmıştı. Bozdoğan CHP Genel Merkezi tarafından tekrar aday gösterilmemesi üzerine dün, Memleket Partisi’ne katılmış, Genel Başkan Muharrem İnce tarafında parti rozeti takılarak Tarsus’ta adaylığı duyurulmuştu.

Yeni iddia: CHPli Genç’te Memleket Partisi’nden aday

Son dakika gelişmelerine göre, Mersin kulislerine bomba gibi bir iddia daha düştü. “İbrahim Genç Memleket partili mi oluyor?”

 Yenişehir Belediye Başkanlığına tekrar mevcut başkan CHPli Abdullah Özyiğit’in aday gösterilmesinin ardından İbrahim Genç’te partisinden istifa etmişti. İddialara göre, Önceki dönem CHP’den Yenişehir Belediye Başkanı olan İbrahim Genç, Memleket Partisi’ne katılacak ve Yenişehir’de adaylığı duyurulacak.