Mersin Barosu, Şehit Müdürü unutmadı

Mersin Barosu, Şehit Müdürü unutmadı cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Mersin Barosu, 24 Ocak 2001’de Diyarbakır’da teröristlerin hain saldırısı sonrası şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve yine aynı saldırıda şehit olan polis memurlarını andı.


Mersin Barosu, anma mesajında şu ifadelere yer verdi:
‘’24 Ocak 2001’de Diyarbakır’da teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı ve 5 polis memurumuzu, saygı ve rahmetle anıyoruz’’

Faili halen meçhul olan bir suikast sonucu şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan, Diyarbakır halkı tarafından "Gaffar Baba" olarak bilinip, anılıyor.
Ali Gaffar Okkan, 1997'de, uzun süredir çeşitli terörist militan örgütlerin faaliyetlerini sürdürdüğü Diyarbakır'a emniyet müdürü olarak atandı. Okkan, Diyarbakır'daki hizmet sürecinde şehrin güvenliğinin yanı sıra sosyolojik yapısı alanlarında da radikal yenilikler yapıp, ardından Diyarbakır halkı tarafından sevilen ve saygı duyulan bir figür oldu. Diyarbakır halkının güvenliğini sağlamak amacıyla terör örgütleriyle yoğun bir mücadele veren Okkan, 24 Ocak 2001 tarihinde, seyir halindeki makam aracına yapılan faili meçhul bir silahlı suikast sonucu, beş polis memuruyla birlikte şehit düştü.