Talat Dinçer, esnafın yanında

Talat Dinçer, esnafın yanında cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Mersin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Talat Dinçer, bir televizyon programında yaptığı konuşmada esnafın sıkıntılarını dile getirdi.


Dinçer, konuşmasında esnafın birçok sorunundan bahsederken, partisinin sorunlara çözüm getireceğini de vurguladı.

Dinçer, esnafın yaşadığı haksızlığa sessiz kalmadı

Bağ-Kur emeklisi esnafa haksızlık yapıldığını belirten Dinçer, “Esnafın Bağ-Kur emekli maaşlarını 10 bin lira gibi komik bir rakamla karşı karşıya bıraktılar. Bakınca Bağ-Kur primi 6900, emekli maaşı 10 bin lira,  ehliyetsiz araç kullanmak 12 bin küsür lira. Biri ehliyetsiz araç kullanıyor diye 12 bin lira ceza veriyorsun ama bir Bağ-Kur emeklisini 1 ay boyunca 10 bin lira gibi bir maaşla geçindirmeye mahkum ediyorlar. Bu insanlar ne yapacak. Esnaf bir kendi Bağ-Kurunu öder bir de yanında çalıştırdığı işçinin sigorta primini öder. Dolayısıyla çift prim ödeme yükümlülüğü var. Ama iş emekliliğe geldiğinde bu sefer diyorsunuz ki yanınızda çalıştırdığınız primini kendiniz ödediğiniz işçiniz 7200’den emekli oluyor ama Bağ-kurlular 9000 bin prim günü sayısından emekli oluyor. Burada büyük bir haksızlık var. Yanımızda çalıştırdığımız işçi bizden daha fazla maaş alıyor’’ diye konuştu. 

“Esnafın sıkıntılarına çözüm bulacağız”

Esnafın yaşadığı katsayı, intibak yasası ve prim günü sorununa sessiz kalmayan Dinçer esnafın sıkıntılarına sessiz kalmayacağını şu sözleriyle ifade etti “Bağ-kur primlerinin yüksekliğinin sorunu var. Bütün bunları düzeltmek adına bir mücadele veriyoruz. Ama tabi karşımızda da bir hükümet var. İşi son noktaya getiriyoruz ama oylamada hep kaybediyoruz. Yılmadan usanmadan esnafımızın önünü açmak adına. Esnafımızın sıkıntılarına çözüm bulmak adına gelişimlere devam edeceğiz”