Uykusuzluğun çaresi; Melatonin takviyesi

Uykusuzluğun çaresi; Melatonin takviyesi cukurovagazetesi.com
Sami ŞAHİN

Mersin Eczacılar Odası, uykusuzluğun çözümü olarak melatonin ve destekleyici ilaç kullanımında uzmanlara danışılması gerektiğini söyledi.


Uyku ile ilgili problem yaşayan vatandaşlar, çareyi melatonin takviyelerinde buldu. Melatonin takviyeleri uyku düzenleyici olarak kullanılıyor fakat uzmanlar bu takviyelerin gelişigüzel kullanımı konusunda herkesi uyarıyor.

“UYKU DESTEKLEYİCİ İLAÇLARA ALTERNATİF OLARAK DÜŞÜNÜLEBİLİR”
 

Mersin Eczacılar Odası uyku problemi yaşayan ve melatonin kullanan vatandaşlara ‘Mutlaka hekiminize ve eczacınıza danışınız’ çağrısında bulundu.
Eczacılar Odası, “Melatonin insan vücudunda doğal olarak üretilen, uyku-uyanıklılık döngüsünü sağlayan bir hormondur. Havanın kararmasıyla miktarı artar ve uykuya dalmamızı sağlar. Güçlü antioksidan ve bağışıklık destekleyici özelliği de bulunan melatonin; vücutta üretilen bir hormon takviyesi olarak düşünüldüğünde, kimyasal kaynaklı uyku destekleyici ilaçlara alternatif olarak düşünülebilir. Ancak özellikle çocuklarda kullanmadan önce mutlaka hekiminize ve eczacınıza danışınız” ifadelerini kullandı.

ResimResim