3. yardım gemisi Mersin Limanı'ndan yola çıktı

3. yardım gemisi Mersin Limanı'ndan yola çıktı cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Türk Kızılay, İsrail-Filistin savaşı dolayısıyla, mağduriyet yaşayan Gazze şeridindeki insanlara yardım elini uzatmayı sürdürüyor.


Bu kapsamda, bağışçılar ve sivil toplum kuruluşlarının eş güdümünde bin 500 tonluk insani yardım malzemesi temin edildi.

Temel insani ihtiyaç maddeleri ve 6 ambulans olmak üzere, Gazze’ye gönderilmek üzere yardımlar, gemiye yüklendi. Yüklemenin ardından tüm hazırlıkları biten gemi, Türk Kızılay ekibi tarafından Mersin Limanı’ndan gönderildi. 

"İnsanlık dramını izliyoruz’’
Konuya ilişkin, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, "7 Ekim'den bu yana 104 gündür Filistin’de, Gazze’de bir insanlık dramı var. Ortalama 10 bin çocuk, 7 bin kadının öldüğü toplam 25 bin insanın rahmete kavuştuğu bir insanlık dramı izliyoruz. Buna beklenen ülke ve dünyanın beklenen kurumu olarak, Kızılay olarak ilk günden bu yana sahadayız. Gazze içindeki aşevimiz marifetiyle oradaki ihtiyaç sahiplerinin sıcak yemekleri ulaşmaya devam ederken, bir taraftan da bildiğiniz gibi başında bu yana uçaklarla gönderdiğimiz yardımların ulaştığı gibi, gemilerle şu an Mersinden de 3. gemiyi uğurluyor olacağız’’ diye konuştu.

Yardım gemisinin Mısır’a ulaştıktan sonra, tırlarla Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye ulaştırılacağı bildirildi.