Başarır ile Usta arasında ‘irtica’ ve ‘bayrak’ gerilimi

Başarır ile Usta arasında ‘irtica’ ve ‘bayrak’ gerilimi cukurovagazetesi.com
Sinem ERKİZ

Ak Parti Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır arasında irtica ve bayrak gerilimi yaşandı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında tansiyon yükseldi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ile arasında irtica ve bayrak tartışması yaşandı.

“KAMUOYUNUN GÜNDEMİNİ MEŞGUL ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

İrtica senaryolarıyla kamuoyunun gündemini meşgul ettiklerini belirten Vekil Şahin Usta, “Genel seçimlerden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçildikten sonra memnun olmayanlar Türkiye’de bir kaos ortamı çıkarmaya, tıpkı 28 şubat dönemimde olduğu gibi bir rejim tartışması, bir ayaklanma varmışçasına sanki irtica bir tehditmiş gibi bir takım senaryolarla kamuoyunun gündemini meşgul etmeye çalışıyorlar” dedi.

“SORUN ANAYASA’DA DEĞİL, SORUN KAFADA”

İrticacın her ülke için tehdit olduğunu belirten Vekil Başarır, “AKP Grup Başkanvekili “İrtica bu ülkede tehdit mi?” dedi. İrticacın kelime anlamı “Gericilik!” Dünyanın her yerinde irtica bir tehdittir! Cumhuriyet tabii ki bu ülkenin yönetimi ve bu ülkenin çok büyük bir çoğunluğu cumhuriyet için, Ata’sı için canını verir. Sorun Anayasa’da değil, sorun kafada, kafada!” ifadelerini kullandı.

“BAYRAKLARA DA İKİ GÜN SONRA ‘BEZ PARÇASI’  DERSİNİZ”

 AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, CHP’nin bildiri konusundaki tavrı ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bildiriyle ilgili sözlerine yanıt verirken “Meclis’in iradesiyle hazırlanan, kendilerinin ‘bir A4 kâğıdı’ deyip imza atmadıkları, çok önemli bir metindir aslında. Burada bir milletvekili olarak, ‘Evet, ben de bu terör örgütünü ve terörü lanetliyorum’ demekten imtina etmediğinizi gösteren bir metindi. Buna imza atmamak için bu tip siyasi polemiklere girmeye hiç gerek yok. Eğer, Meclis’in kâğıdında yazılan, altında imzalarımız bulunan kağıda ‘bir A4 parçası’ diyorsanız, şurada arkamızda bulunan bayraklara da iki gün sonra ‘bez parçası’  dersiniz. Hiç kusura bakmayın” diye konuştu. 

“İŞİN ŞİRAZESİ KAÇTI”

Vekil Şahin Usta’nın konuşmasının ardından CHP milletvekillerinden tepki sesleri yükselmeye başladı.“ Türk bayrağına bez parçası diyemezsin” diyerek konuşmasına başlayan Vekil Başarır, “Şu gördüğünüz bayrak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kanıyla bu rengi almıştır. Ona ‘bez parçası’ diyecek siz olsanız da, başkası olsa da alnını karışlarım bunu bilin” diyerek sözlerine bu konuyla ilgili Vekil şahin ustanın özür dilemesi gerektiğini söyleyerek devam etti, “Benzetmeyle bile Türk bayrağına ‘bez parçası’ diyemezsin. Sen haddini bileceksin AKP Grup Başkanvekili. İşin şirazesi  kaçtı. Sen yayımladığın bildiriyle, bayrağı mı kıyaslıyorsun? Özür dileyeceksin. Meclis’ten de, partimizden de, tarihten de özür dileyeceksin” dedi.