Mor Yerleşke yardım elini uzatmaya devam ediyor

Mor Yerleşke yardım elini uzatmaya devam ediyor cukurovagazetesi.com
Şule İnan

6 Şubat depreminde zarar görmüş kadınlar ve çocuklar için 2023 yılında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) öncülüğünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Koordinasyonu’nda faaliyet göstermeye başlayan Mor Yerleşke projesiyle; kadınlar, çocuklar, yaşlı ve engelli bireylerin koşullarının iyileştirmesi hedefleniyor.


En temel ihtiyaçların sağlanarak psikososyal açıdan güvenli alanlar yaratılmasını hedefleyen Mor Yerleşke projesi; TKDF’nın destek olduğu rehabilitasyon üniteleriyle, depremde hasar gören konteyner kentlerin yakınlarında kurularak, bölgede; psikolog, sosyal hizmet uzmanı, ve çocuk koruma uzmanlarının faaliyet göstermesiyle adını sıkça duyuruyor.

Projeye, farklı alanda doktorlar ve uzmanlar da gönüllülük esasıyla destek veriyor.
Akdeniz ilçesinin Karaduvar Mahallesi'nde de 6 Temmuz 2023 tarihinde hizmet vermeye başlayan 2 adet Mor Yerleşke,  6 50 çocukla hizmete başlayan ve açıldığı günden itibaren faaliyetlerini sürdürüyor. Karaduvar Mahallesi’ndeki Mor Yerleşkeler; okul öncesi çocuklara yönelik eğitsel ve duyusal eğitime başlarken; çocukların ince ve kaba motor becerileri, renk, sayı ve hayvanları tanıma, bedensel becerileri, tanışma ve davranış oyunlarıyla iyilik için çalışmaya devam ediyor.