Uysal, ‘’Mersin Lojistik Merkezi’’ projesini açıkladı

Uysal, ‘’Mersin Lojistik Merkezi’’ projesini açıkladı cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Hazırladıkları ‘Sanayi Master Planı’ ile Mersin’de yeni bir iş piyasası oluşturacaklarının altını çizen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal ‘Mersin İhtisas Sanayikent’ projesine hazırlandıklarını söyleyip, Mersin’in kalkınmasına yönelik çalışacaklarını kaydetti.


MHP’li Uysal, “Mersin, Türkiye’deki sanayi üretiminin önemli merkezlerinden biri. Bölgesel istihdamı artırmak, tedarik-üretim-satış zincirinin daha etkin bir yapıda işlemesini sağlamak ve iç pazara yönelik üretim yapan firmaları ihracata yönlendirmek için ‘Mersin İhtisas Sanayikent’ projesini kente kazandırmak istiyoruz.'' diye konuştu.

‘Mersin İhtisas Sanayikent’ projesini Mersin’e kazandırmak istiyoruz''

Proje kapsamında yatay ve dikey şekilde birbirini tamamlayan işletmelerin kümelenme gösterdiği bir organizasyonel yapı kurulacağını ve kurulan komplekste tekstil, hazır giyim, ayakkabı, lojistik, yazılım, telekomünikasyon, kağıt ve plastik endüstrisinde faaliyet gösteren firmalar da yer alacağını belirten Vekil Uysal, ''Proje sonuçlandığında da 350 firma, profesyonel bir küme içerisinde çalışacak ve böylelikle tedarikçiler, üreticiler, satış noktaları ve lojistik firmaları aynı alanda mesai harcayarak zaman ve finansman maliyetlerini minimize edecek.” dedi.

Türkiye’de meyve üretiminde birinci, sebze üretiminde ise ikinci sırada yer alan Mersin’in, tarım master planını da yaptıklarını söyleyen Uysal, ‘Biyoçar Üretim Projesi’ni kente kazandırmak istediklerini kaydetti. Bu proje sayesinde özellikle tarım üreticilerinin gübre kullanım maliyetlerinin düşeceğini, çiftçilere ilave gelir kaynağı sağlayacaklarını ve en önemlisi enerji üretilebileceğini ifade eden Uysal; “Türkiye’nin tarım üssü olan Mersin’de toprak verimliliğini artırmak, sera gazı emisyonlarını azaltmak, uzun vadeli toprak iyileştirilmesini sağlamak ve ekonomik katma değer yaratmak noktasında büyük avantajlar sağlanacak.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Lojistik Master Planı’na yoğunlaştık’’
Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’in en önemli lojistik merkezlerinden Mersin’in Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’in en önemli lojistik merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Levent Uysal,  ‘Lojistik Master Planı’na yoğunlaştıklarını söyledi. Uysal, dış ticaret hacmini genişletecek ‘’Mersin Lojistik Merkezi” projesinin hayata geçmesiyle beraber, Mersin’in, Doğu Akdeniz’in lojistik üssü olup, 80 milyon tonu aşan yük taşınabileceğini ve bu sayede kentin 30 milyar dolar dış ticaret hacmi sağlayacağını söyledi.