Kadın öğretmen, kıyafeti yüzünden uyarı cezası aldı

Kadın öğretmen, kıyafeti yüzünden uyarı cezası aldı cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Mersin’de özel bir okulun öğretmenine kıyafetinden dolayı okul idaresi tarafından uyarı cezası verildi. Cezanın ardından okul idaresine tepkiler çığ gibi gelmeye başladı.


İddiaya göre Mersin’de özel bir okulda, kadın öğretmene okulun kılık ve kıyafet kuralına uymadığı gerekçesiyle okul idaresi tarafından uyarı cezası verildi.

Okul idaresi, cezai bildiriminde, “Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez, Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez” kuralının çiğnendiği gerekçesiyle kadın öğretmene yazılı bir uyarı cezasında bulundu. Olayın sosyal medya ya yansımasının ardından eğitimciler de karara tepki gösterdi.

Bozhasan, haksızlığa karşı çıktı

Sosyal medyada öğretmenin ceza almasına sebep olan kıyafette hiçbir sorun olmadığını söyleyen eğitimciler ve vatandaşlar İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a seslenerek karara müdahale edilmesini istediler.

Yaşanan olaya ilk tepkiyi verenlerden biri de Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkan Yardımcısı Berker Bozhasan oldu. Bozhasan, sosyal medya hesabından uyarı kağıdı ve öğretmenin uyarı almasına sebep olan kıyafetin fotoğrafını paylaşarak, “Sayın müdür, bu öğretmenimizin kıyafetinde seni rahatsız eden husus nedir? İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Fazilet Durmuş’un bir kadın öğretmenimizi rencide eden bu densizliğe kayıtsız kalmayacağına inanıyorum” diye konuştu.