Başarır’dan Süper Kupa krizine tepki

Başarır’dan Süper Kupa krizine tepki cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

CHP Grup Başkanvekili ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Suudi Arabistan’da Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanması planlanan Süper Kupa final karşılaşmasının iptali sonrasında yaşanan krizle ilgili tepki gösterdi. CHP’li vekil, karşılaşmanın oynanacağı Suudi Arabistan için, ‘’Atatürk’e husumet duyan bir ülke’’ nitelemesinde bulundu.


Başarır; sosyal medya hesabından tepkisini şu ifadelerle gösterdi:

'’Fenerbahçe ve Galatasaray Cumhuriyet’in ilanından önce kurulmuş iki güzide kulübümüzdür. Bu kulüplerimizin Cumhuriyetin 100. yılında oynayacağı Süper Kupa finalinin Türkiye’de oynanması gerekirdi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak böylesine önemli bir karşılaşmanın Atatürk’e husumet duyan bir ülkeye götürülmesini doğru bulmadık ve başından beri bu yanlışa itiraz ettik. Bugün de final maçını Suudi Arabistan’a götürenlerle birlikte bir bildiri açıklamayı doğru bulmuyoruz. Atatürk’e ve milli değerlerimize yapılan saygısızlıklara sebep olan pazarlıkların tarafı olanlarla aynı bildirilere imza atmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi sorumluları aklayacak işlerin içinde olmayacak kendi özgün tavrını ve tepkisini göstermeye devam edecektir.’’

 

CHP’li Vekil, paylaşımının ardından CHP Grup Başkanvekilliği’nin kamuoyuna yönelik hazırladığı yazılı bildiri belgesini sundu.