Dinçer, Mersin’in sorunlarını meclise taşıdı

Dinçer, Mersin’in sorunlarını meclise taşıdı cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Doğu Akdeniz’in ana konteyner limanı olarak tercih edilmesinin, Mersin’e ihanet olduğunu söyledi.


CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2024 yılı mali bütçe görüşmelerinde; kentin ekonomik, lojistik, sosyal ve kültürel kulvarlarda yarım kalan projelerini konuştu.

Dinçer, Ana konteyner limanın yapımını, Tece-Çeşmeli- Taşucu yolu ile Akdeniz Sahil yolu projesinin tamamlanma sürecini, Mersin’in Kruvaziyer rotasından çıkarılma sebebini, kentin turizm yatırımları sorunlarını ve ticari araç sürücülerine ÖTV indirimli mazot imkanı sağlanmasıyla ilgili konuları, yanıtlanmak üzere mecliste ilgili bakanlıklara iletti.
CHP’li Dinçer, yapımı planlanıp, Türkiye’nin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel aktarma merkezi olmasını sağlama amacı taşıyan ana konteyner limanı projesiyle ilgili hiçbir somut adım atılmadığına işaret ederek, “Üzülerek söylüyorum ki ana konteyner limanının nereye yapılacağı konusunda henüz netlik yok. 12. Kalkınma planında ana konteyner limanı adresi olarak Doğu Akdeniz bölgesi isimlendiriliyor. Daha önce Mersin olarak açıklanan ama bugün ise yeri konusunda halen çelişki yaşanan Ana Konteyner Limanı Projesi muamma olmaktan çıkarılmalı, nereye yapılacağı net olarak açıklanmalı” diye konuştu.