Erkan, yetkilileri göreve çağırdı

Erkan, yetkilileri göreve çağırdı cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, Mersin’deki tüm Belediye başkanlarını, Mersin Limanı’nın genişlemesinin planlandığı projeyle ilgili, kentin olumsuz yönde etkileneceğini belirterek göreve çağırdı.


Erkan; konuya ilişkin, ‘’Mersin’deki tüm ilgili kurumların yetkililerini ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nı göreve davet ediyoruz’’ diyerek, projenin yatırım süreci ve sonrasında özellikle Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde yaşayan Mersinlilerin sağlıklı bir ortamda yaşamasını zorlaştıracağını savundu. Başkan Erkan, projenin, Mersinlilerin sağlıklı bir çevrede yaşamasının önemli ölçüde bozup, etkileyecek bir nitelikte olduğunun da altını çizdi.

‘’Kentin olumsuz etkileneceği açıktır’’
Projeyle kentin siluetinin de bozulacağını belirten Başkan Serdar Erkan, Atatürk Parkı’nın önüne doğru uzatılacak ve genişletilecek mevcut iskelenin yapımı için; ‘’Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’a bağlı meslek odalarının yetkililerinin açıklamalarından ekolojik açıdan en vahşi yöntem uygulanacağı anlaşılıp, 5 milyon ton taş ve toprağın liman içine doldurulacağı ifade ediliyor. Bu süreçte yaylalarda açılacak taş ocakları ile patlatılacak dinamitlerin çıkaracağı toz bulutlarından tarımsal üretimin ve kamyonlarla malzeme taşınma sırasında ulaşımın, sosyal yaşamın olumsuz etkileneceği açıktır.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Mersinliler, proje hakkında bilgilendirilmeli’’
Erkan, söz konusu yatırımın sadece kent merkezinde yaşayanların değil, köy ve mahallelerde açılacak taş ocaklarının çevresinde yaşayanların hayatını da olumsuz etkileyeceğini söylerken, sözlerinin devamında, ‘’Yatırımın Mersin’e getirisi ve götürüsüyle, Mersinlilerin yaşayacağı sıkıntıları yine Mersinlilere anlatarak, alınacak önlemler hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi kanaatindeyiz.’’ diye konuştu.