Mersin Tabip Odası’ndan Danıştay’a itiraz

Mersin Tabip Odası’ndan Danıştay’a itiraz cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Özel hastanelerin uzman kadrosu için değişiklik ön gören yönetmeliğe karşı Mersin Tabip Odası vekili Avukat Bilgehan Yaşa, Danıştay’a yürütmeyi durdurması için itirazda bulundu.


31975 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 3. maddesi ile değiştirilen Özel Hastaneler Yönetmeliği’nin Ek Madde 5’in 1.fıkrasında  yer alan “yıllık sözleşme yapmak suretiyle ilgili branşta boş uzman hekim kadrosu olması halinde” ibaresinin ve “Özel hastanelerin boş uzman hekim kadrosu olmaması durumunda, ruhsatında ve/veya faaliyet izin belgesinde kayıtlı uzman hekim branşlarındaki toplam kadro sayısının %15’ine kadar uzman hekimle sözleşme imzalayabiliyor.

Aynı branşta birden fazla hekimle sözleşme imzalanmak istenmesi durumunda ilgili branşın toplam kadro sayısının üçte birinden fazla uzman hekim ile sözleşme imzalanamıyor. Muayenehane hekimiyle yapılan sözleşmenin taraflarca imzalanmış nüshası, özel hastane tarafından SKYS’ye eklenir ve müdürlüğe gönderilir.” şeklindeki 2, 3 ve 4. cümlelerinin, 5. cümlesinde yer alan “hastanın bilgileri tedavi olacağı özel hastaneye, Muayene Bilgi Yönetim Sistemi (MBYS) üzerinden Bakanlıkça belirlenen form ile gönderilir.” ibaresinin, 6. cümlesinde yer alan “özel hastanenin ilgili birim sorumlusu ve mesul müdür” ibaresinin iptali, Sağlık Bakanlığı’nın savunması beklenmeksizin, bu değişikliklerin ivedilikle yürütmesinin durdurulması ve iptaline yönelik olarak 19 hekim adına Mersin Tabip Odası vekili Av. Bilgehan Yaşa tarafından Danıştay nezdinde açılan davada, Danıştay 10. Dava Dairesinin Yürütmeyi Durdurma talebinin reddine karar vermesi nedeniyle, red kararına karşı Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna itirazda bulunuldu.