Uysal: ''Türk kültürünü bozacak uygulamalara geçit vermeyeceğiz''

Uysal: ''Türk kültürünü bozacak uygulamalara geçit vermeyeceğiz'' cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Tik Tok platformu gündemi ile toplanırken, konuya ilişkin MHP Mersin Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Katip Üyesi Levent Uysal toplantıda yaptığı konuşmada Türk kültürünü bozacak hiçbir uygulamaya geçit vermeyeceklerinin altını çizdi.


Tik Tok gündemi ile toplanan komisyonda söz alan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Katip Üyesi ve MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, günümüzde sosyal medya kullanımının toplumun hukuki, ahlaki ve dini değerlerini zedelemeyecek şekilde olması gerektiğine işaret ederek;

‘’İstenilmeyen içeriklere filtreleme yapılmasına rağmen vatandaşın önüne düştüğünü öğreniyoruz. 40 bine yakın çalışanınız, yatırımlarınız ve içeriklere verdiğiniz değerden bahsediyorsunuz ama şöyle bir gerçek var ki; bunlar dört dörtlük uygulanmış, teorileri pratiğe dökülmüş olsaydı bugün bu toplantıyı düzenlemek zorunda kalmazdık. Türk toplumunun aile yapısını, Türk kültürünü ne kadar ciddiye alarak hizmet veriyorsunuz? Sonuç gösteriyor ki Tik Tok’un güvenlik konusunda yaptığı çalışmalar yetersiz. Daha titiz çalışmanız gerekiyor; çünkü bizler aile ve ebeveyn olarak çocuklarımızı, geleceğimizi doğru adımlarla yetiştirmek istiyoruz.” diye konuştu.

‘’Kişisel mahremiyetin korunması kırmızı çizgimiz’’
Fenomenlerin devletin belirlediği mevzuata bire bir uyum sağlayarak çalışmaları gerektiğinin de söyleyen Milletvekili Uysal “7-16 yaş grubunda olan çocuklarımızın çoğu fenomenleri takip ediyor ve maalesef ki olumsuz yönlerini örnek alıyor. Tik Tok, çocuklarımız için nasıl bir koruma yöntemi sürdürüyor? Bireyin özellikle de çocuklarımızın, aile yapısının ve kişisel mahremiyetin korunması kırmızı çizgimizdir” ifadelerine yer verdi.