Noel Baba’nın hikayesi

Noel Baba’nın hikayesi cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Yılbaşın temel sembollerinden olan Noel Baba (Aziz Nikolaos) nın hikayesini biliyor musunuz? Kırmızı kıyafetleri beyaz sakalları ve hediye dolu torbasıyla çocuklara hediye dağıtan bu kahraman gerçekte 4. yüzyıl Hristiyan azîzi Aziz Nikolaos’tır.


Söylenenlere göre Aziz Nikola, yardımsever ve cömert biridir. Kasabasında yoksulluk nedeniyle fuhuşa zorlanmak üzere olan 3 genç kızı kurtarıldığına ve bir kasap tarafından öldürülen 3 çocuğu dirilttiğine inanılır.

Nikola yanı ‘Noel Baba’ insanlara yardım etmek için evlerin bacasından içeri girer ve hediyeler bırakırmış. İyi kalpliliğiyle nam salan Noel Baba’ İslam dininde ise haberci olarak bilinir ve kabul edilir. Noel Baba’nın sembolleşmiş kırmızı kıyafetleri ise Coca- Cola’ya dayanır. 1930’lu yıllarda satışları epey düşen Coca-Cola bir reklam kampanyası düşünür ve  Noel Baba figürüne kendi renklerini yansıtan kırmızı kıyafet giydirir. Elinde Coca Cola şişesi bulunan bu Noel Baba Coca Cola satışlarını tekrar arttırır. Bu sebeple de Noel Baba kırmızı kıyafetlerle anılır
Noel Baba’nın 6 Aralık 343 yılında, 65 yaşında öldüğü düşünülmekte.