4. Liderlik Akademisi ve Yönetim kongresi gerçekleştirildi

4. Liderlik Akademisi ve Yönetim kongresi gerçekleştirildi cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2019 yılında Üniversite-Sanayi iş birliğinin artırılmasına yönelik başlatılan Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi’nin dördüncüsü, 24-26 Kasım tarihleri arasında Mersin Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, Burdur Ticaret Borsası, Aksaray Ticaret Borsası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ve International Journal of Commerce, Industry and Entrepreneurship Studies iş birliğinde Kıbrıs’ta gerçekleştirildi.


Girne Acapulco Resort & Convention Hotel’de gerçekleştirilen etkinliğin açılış törenine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mustafa Tümer, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu, öğretim elemanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve misafirler katıldı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; iş insanları, girişimciler, ticaret ve sanayicileri bir arada örmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Türkiye’nin Kıbrıs Türkü ile bağlarının kopartılacağı ve Doğu Akdeniz’den uzaklaştırılacağı bir antlaşmayı kabul etmediklerini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs sorununun çözümü için yürütülen iki eşit egemen devletin işbirliğine dayalı çözüm modeli siyasetine verdiği destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Bağımsız ve egemen bir devlet olan KKTC’yi daha görünür kılıp, enerji ve güvenlik meselelerinde daha güçlü yapmak için mücadele verdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Daha güçlü bir ekonomi yaratmak için çalışmalar sürüyor. Kıbrıs’ta turizmci, sanayici, üretici ve ticaret insanımız risk alıp yatırım yapıyor. Geleceğe güvenip, devlete sahip çıkanları yürekten tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise;”Silifke Ticaret ve Sanayi Odamız, çok önemli bir vizyon ortaya koydu ve bu konuda Türkiye’de yapılmayanı yaptı. Bugün dördüncü kez böyle kapsamlı bir etkinlikte bir araya geliyoruz. Türkiye’de ilk kez bir odamız böyle geniş çaplı etkinlik düzenliyor ve bunu dördüncü kez yapması ise, ne kadar samimi olduğunu gösteriyor. Böylesine bir güzel çalışmayı ortaya koyan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine, Mersin Üniversitemize ve diğer üniversitelerimize, çalışanlarına ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Projenin başlangıcından bu yana düzenleyici kurumlarından birisi olmanın ve sürece katkı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar ise, bundan sonra da bu tarz etkinliklere Mersin Üniversitesi olarak destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Prof. Dr. Yaşar, “Üniversite-Sanayi iş birliğinde inovatif kongre deneyimi sloganıyla yola çıkan Liderlik Akademisi projesi, Mersin Üniversitesi’nin Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’na sunduğu Akademik Danışmanlık desteğinin bir çıktısı olarak önemli ve anlamlıdır. Gücünü bilimden almayan hiçbir ekonomik ve sosyo-kültürel gelişmenin sürdürülebilir olmadığından hareketle; iş insanlarının, kamu kurum/kuruluş ve STK temsilcilerinin bilim insanları ile bir araya gelmesinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kongrenin düzenlenmesinde emeği bulunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederken, kongre çıktılarının şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor; hepinize saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na hediye takdiminde bulundu.

Açış konuşmalarının ardından istişare toplantıları, belgesel gösterimi, heyetler arası görüşmeler, eğitimler, paneller ve bildiri sunumlarının ardından düzenlenen kapanış toplantısıyla IV. Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi sona erdi. Toplu fotoğraf çekimleri gerçekleşmesinin ardından ise odalar arası anlaşmalara imza atıldı.