Erken müdahale hayat kurtarıyor

Erken müdahale hayat kurtarıyor cukurovagazetesi.com
Bedirhan SUMELİ

“Türkiye’de Engelli Bebekler ve Küçük Çocuklar İçin Erken Müdahale” başlıklı çalıştay Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi ve üniversite rektörlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


İki gün süren çalıştay Mersin Üniversitesi'nin Girişim Limanı Start- Up salonunda yapılırken açılış konuşmalarını Mersin Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, MERKAM Müdürü Doç. Dr. Aysun Yaralı Akkaya, . Doç. Dr. Yaralı Akkaya, Prof. Sylvia Wing Onder, Prof. Toby Long yaptı.

Konuşmalarında ortak olarak engelli çocuklar ve bebekler için erken müdahalenin önemin değinen konuşmacılar ortak paydada erken müdahalenin temel bileşenlerini tanımladıktan sonra uzmanlara, özgün değerlendirmelerin faydaları ile engelli çocukların günlük öğrenme fırsatlarına katılımlarını teşvik etmenin ve aidiyeti güçlendirmek için önemli olduğunuda vurguladılar. 
İlk gün açılış konuşmaları ve bilgilendirmelerle geçen çalıştay ikinci gününde de sunum ve bilgilendirme yapıldı. Sunum ve bilgilendirmelerin ardından konuşmacılara plaket verilerek çalıştay sonlandırıldı.