Kadın muhtar adayları için siyaset okulu Mersin’de açıldı

Kadın muhtar adayları için siyaset okulu Mersin’de açıldı cukurovagazetesi.com
Şule İnan

2024 yerel seçimlerinde Mersin’de kadın muhtar sayısını arttırmak için, kadın muhtar adaylarına yönelik Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Mersin Şubesi olarak açılan Siyaset Okulunun açılışı gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını KADER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer yaptı.


Konu başlıklarının KADER Genel Merkezinin belirlediği kadın muhtar adaylarına yönelik hazırlanan Siyaset Okulunun konularını, Mersin Üniversitesi hocaları tarafından verilmesi için MERKAM (Mersin Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi) işbirliği ile, yapılmak istenilen çalışmaların Mersin Üniversitesi rektörlüğüne resmi olarak KADER Genel Merkezi tarafından iletildiği öğrenildi.

Konuya yönelik açılış konuşmasını yapan KADER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, ''23 Kasım saat 16:30’da müracaatımızın Mersin Üniversitesi kurulundan geçmediğin, onaylanmamış olduğunu öğrendim. Tüm hazırlıklarını katılımcılarını belirlemiş olan KADER Mersin Şubesi, KADER Genel merkezi ve KADER Adana Şubesinin desteği ile krizi çözmüş bulunuyor. Böylece KADER Mersin Şubesi kadın muhtar sayısını arttırmaya yönelik siyaset okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. Siyaset Okulumuzda, konularında uzman olan hocalarımız dersleri aktaracaktır. Bizlere vakit ayırdıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Dinçer, aynı zamanda kuruma 45 Evler kampüsünü açan Toros Üniversitesi ve yine kuruma lojistik destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesine de teşekkür etti.

''Bugün 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'  kadına yönelik şiddeti önleme konusunda kadın muhtarlarımızın daha etkin çalışmalar yapacağına inanıyorum'' diyen Dinçer, mevcutta Mersin'de toplam 806 muhtarın sadece 22’sinin kadın olduğunu vurgularken, '' Mahallelerini yönetmek, sorunlarına çözüm üretmek için muhtar adaylığına varım diyerek aramızda olan kadın muhtar adaylarını, ulaşamadığımız veya bize ulaşamayan kadın muhtar adaylarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.